(VIDEO) Ekskluzivno:. “Konec heca, prihajajo profesionalci” – Karl Erjavec se novembra vrača z novo stranko – TOPNEWS.si

(VIDEO) Ekskluzivno:. “Konec heca, prihajajo profesionalci” – Karl Erjavec se novembra vrača z novo stranko

(VIDEO) Ekskluzivno:. “Konec heca, prihajajo profesionalci” – Karl Erjavec se novembra vrača z novo stranko

Kot  je  že konec julija v pogovoru za Topnews.si in televizijo Top TV na Vršiču napovedal, danes pa ob robu Festivala za tretje življenjsko obdobje potrdil, se Karl Erjavec vrača v jeseni z novo stranko vrača politiko. “Sedaj je prišel čas, da bomo ustanovili stranko in sicer nekje v drugi polovici meseca novembra. Ocenili smo, tudi z ožjo skupino, ki ustanavlja stranko, da ne bomo ustanovili platforme, ker teh platform že neka imamo V Sloveniji. Mislim, da je prišel čas, da je potrebo ustanoviti stranko .
Kot je dejal Erjavec bodo v tej stranki sodelovali tudi nekdanji ministri in ministrice. “Te pogovore opravljam v tem trenutku in moram reči, da so nekateri že potrdili svoje sodelovanje z nekaterimi pa pač ti pogovori še tečejo”.
Stranka že ima ime, ki pa ga Karl Erjavec danes še ni želel razkriti: “Lahko povem, da smo v tem času že oblikovali statut in program. Program temelji na štirih stebrih: Prvi steber so upokojenci, zdravstvo in šolstvo, drugi steber varnost in migracije, tretji steber gospodarstvo in kmetijstvo in četrti steber pa je podnebna politika. Prepričan sem, da bo stranka uspešen projekt glede na to, da bodo pač sodelovali ljudje, bivši ministri in ministrice, ki imajo neko politično kilometrino, ki imajo znanje, politične veščine, ker vidimo da je v tem trenutku v Sloveniji glavni problem zlasti to , do novi obrazi teh političnih izkušenj in veščin nimajo. Moram reči , da je ta projekt nastal tudi na pobudo ljudi, ki očitno ne zaupajo v tem trenutku tej politiki in prepričan sem, da v mesecu novembru se začenja dober politični projekt za Slovenijo.”

 

COMMENTS

Wordpress (0)