(V ŽIVO) Koalicija na delovnem sestanku o odprtih kadrovskih vprašanj – TOPNEWS.si

(V ŽIVO) Koalicija na delovnem sestanku o odprtih kadrovskih vprašanj

(V ŽIVO) Koalicija na delovnem sestanku o odprtih kadrovskih vprašanj

Predsedniki koalicijskih strank in vodje poslanskih skupin se bodo danes na delovnem sestanku lotili odprtih kadrovskih vprašanj. Premier Robert Golob jim bo po napovedi danes predstavil tudi ime kandidata za novega ministra za obrambo. Pod vprašajem je tudi podpora ministrici za digitalno preobrazbo Emiliji Stojmenovi Duh ob interpelaciji.

Golob je v ponedeljkovem intervjuju za Televizijo Slovenija potrdil, da bo že danes svoj predlog kandidata za obrambnega ministra predstavil koaliciji. Ministrstvo za obrambo sicer po izvolitvi prejšnjega ministra Marjana Šarca za evropskega poslanca od sredine julija začasno vodi kar sam.

Sprva je napovedoval, da bi vodenje resorja lahko prevzel nekdo iz obstoječe ekipe na ministrstvu, v ponedeljek pa je za Televizijo Slovenija pojasnil, da je pri iskanju kandidata “dal prednost političnim obrazom”. Ni pa še razkril njegovega imena.

V medijih so se sicer ob ugibanjih o možnem ministrskem kandidatu zvrstila tudi številna imena, nazadnje se je omenjalo vodjo poslanske skupine Svoboda Boruta Sajovica, ki za STA tudi v ponedeljek teh ugibanj ni želel komentirati.

Poleg imena kandidata za obrambnega ministra pa bodo imeli v koaliciji danes na mizi še podporo ministrici za digitalno preobrazbo Emiliji Stojmenovi Duh, zoper katero je opozicija že drugič vložila interpelacijo. Podpora ministrici glede na izjave vodij koalicijskih partneric SD in Levice ni tako samoumevna. Z očitki o prerazporejanju denarja iz proračunske rezerve brez podlage v primeru nakupa stavbe za potrebe sodišč na Litijski se sicer sooča tudi finančni minister Klemen Boštjančič. Oba za zdaj uživata Golobovo podporo, po nekaterih informacijah pa naj bi bil govor tudi o usodi ministra za vzgojo in izobraževanje Darja Felde.

Medtem so še vedno odprti tudi postopki glede imenovanja kandidatke za evropsko komisarko Marte Kos, vlada namreč še vedno čaka mnenje pristojnega odbora DZ.

V koaliciji pa poleg tega pričakujejo tudi pogovor o aktualnih zakonskih predlogih, predvsem na področju zdravstva. Dogajanje pred in po koaliciji bomo prenašali v živo na Topnews.si in You Tube kanalu Top Tv Slovenija.

COMMENTS

Wordpress (0)