Cengiz Holding išče naložbene priložnosti na Balkanu – TOPNEWS.si

Cengiz Holding išče naložbene priložnosti na Balkanu

Cengiz Holding išče naložbene priložnosti na Balkanu

Cengiz Energy namerava povečati delež obnovljivih virov v svojem portfelju s 60 % na 80 %. Balkan je del širitvenih načrtov turške energetske družbe.

Z zmogljivostjo 4,85 GW nameščenih v Turčiji je Cengiz Holding Energy Group ali Cengiz Energy eden največjih proizvajalcev električne energije. Podjetje, ki ima dve plinski elektrarni v Taškentu in Sirdarju ter je začelo svojo tretjo naložbo v Džizaku v Uzbekistanu, išče naložbene priložnosti v drugih državah v Aziji in na Balkanu.

Cengiz Energy ima 60-odstotni delež obnovljivih virov v svojem portfelju ali 2,86 GW, je povedal predsednik družbe Ahmet Cengiz. Sestavljajo ga sončne in vetrne elektrarne ter hidroelektrarne. Cilj je v petih letih s projekti fotovoltaike in vetrnih elektrarn doseči 3,9 GW oziroma 80-odstotno, je poudaril.

Podjetje je dejavno tudi na trgih prodaje in distribucije električne energije. Podjetje, ki je del Cengiz Holdinga, je sporočilo, da je število njegovih strank v segmentu distribucije preseglo 10 milijonov. Pokriva 13 mest v štirih regijah.

Ob poudarjanju naraščajočega pomena obnovljivih virov po vsem svetu je Cengiz dejal, da velika podjetja potrebujejo zeleno energijo v vseh korakih do končnega izdelka. Da bi bila proizvodnja električne energije v Turčiji učinkovitejša, je podjetje postavilo prvo hibridno elektrarno v državi.

Cengiz Energy gradi sončne elektrarne pod svojimi vetrnimi turbinami in tako povečuje število svojih hibridnih elektrarn. Predsednik družbe je poudaril, da so zaprosili tudi za dovoljenja za hranilnike energije.

Cengiz je izpostavil naložbe v tujini kot trenutno eno najbolj vročih tem v sektorju v državi.

COMMENTS

Wordpress (0)