Robert F. Kennedy mlajši je prekinil svojo kampanjo, kot neodvisni kandidat za Belo hišo in podprl Donalda Trumpa – TOPNEWS.si

 Robert F. Kennedy mlajši je prekinil svojo kampanjo, kot neodvisni kandidat za Belo hišo in podprl Donalda Trumpa

 Robert F. Kennedy mlajši je prekinil svojo kampanjo, kot neodvisni kandidat za Belo hišo in podprl Donalda Trumpa

Robert F. Kennedy je v petek dejal, da začasno ukinja svojo neodvisno predsedniško kandidaturo in podpira Donalda Trumpa. Kennedy je dejal, da so njegove interne ankete pokazale, da bi njegova prisotnost v tekmi škodila Trumpu in pomagala demokratski kandidatki Kamali Harris.

Robert F. Kennedy mlajši je v petek prekinil svojo neodvisno kampanjo za Belo hišo in podprl Donalda Trumpa. Nekaj ​​ur kasneje se je Kennedy pridružil Trumpu na odru na shodu v Arizoni, kjer je množica vzkliknila “Bobby!” na zdravje Kennedy je dejal, da so njegove interne ankete pokazale, da bi njegova prisotnost v tekmi škodila Trumpu in pomagala demokratski kandidatki Kamali Harris, čeprav nedavne javne ankete ne dajejo jasnega znaka, da ima prevelik vpliv na podporo kateremu koli kandidatu večje stranke. Kennedy je navedel svobodo govora, vojno v Ukrajini in “vojno z našimi otroki” med razlogi, da bi poskušal odstraniti svoje ime z volilnih lističev..

“To so glavni vzroki, ki so me prepričali, da sem zapustil demokratsko stranko in kandidiral kot neodvisni kandidat ter zdaj podprl predsednika Trumpa,” je dejal Kennedy na svojem dogodku v Phoenixu.

Vendar je jasno povedal, da uradno ne zaključuje svoje ponudbe, in dejal, da ga lahko njegovi podporniki še naprej podpirajo v večini zveznih držav, kjer je malo verjetno, da bodo vplivali na izid. Kennedy je proti koncu tega tedna sprejel ukrepe za umik svoje kandidature v vsaj dveh zveznih državah, Arizoni in Pensilvaniji, vendar so volilni uradniki na bojiščih v Michiganu, Nevadi in Wisconsinu dejali, da bi bilo zanj prepozno, da bi umaknil svoje ime z glasovnice, tudi če bi želi to storiti.

Kennedy je dejal, da je njegova dejanja sledila pogovorom s Trumpom v zadnjih nekaj tednih. Njihovo zavezništvo je označil za »stranko enotnosti«, dogovor, ki bi »nam omogočil, da se javno, zasebno in resno ne strinjamo«. Kennedy je predlagal, da mu je Trump ponudil službo, če se vrne v Belo hišo, vendar ne on ne Trump nista razkrila podrobnosti.

Kennedyjeva kandidatka Nicole Shanahan je ta teden razmišljala o zamisli, da bi se Kennedy lahko pridružil Trumpovi administraciji kot sekretarka ministrstva za zdravje in socialne zadeve.Obvestilo je končalo dneve špekulacij in povzročilo kup zmede in protislovij Kennedyjevih pomočnikov in zaveznikov, kar je simbol donkihotske kampanje.

Tik pred njegovim govorom v Phoenixu  so predstavniki njegove kampanje v vlogi na sodišču v Pensilvaniji izjavil, da bo podprl Trumpa za predsednika. Vendar je Kennedyjev tiskovni predstavnik dejal, da je bila vloga na sodišču vložena po pomoti, odvetnik, ki jo je napisal, pa je dejal, da bo to popravil. Kennedy je nekaj trenutkov pozneje stopil na oder, izrazil svoje zamere z Demokratsko stranko, mediji in političnimi institucijami ter pohvalil Trumpa. Govoril je skoraj 20 minut, preden je izrecno povedal, da podpira Trumpa.

Kennedy se je kasneje pridružil Trumpu na odru na shodu, ki ga je skupaj gostil Turning Point Action v Glendalu, kjer je Trumpova kampanja napovedovala, da se mu bo pridružil “poseben gost”.

Kennedyja je pozdravil gromek aplavz, ko je stopil na oder pred skupino Foo Fighters in prikazom pirotehnike, potem ko ga je Trump predstavil kot “človeka, ki je bil neverjeten zagovornik toliko vrednot, ki si jih vsi delimo.” “Oba sva v tem, da narediva tisto, kar je prav za državo,” je dejal Trump in pozneje pohvalil Kennedyja, ker je “izpostavil kritična vprašanja, ki so bila v tej državi predolgo prezrta.”

COMMENTS

Wordpress (0)