(VIDEO) Melania je preprosto rekla: “Ne” – Stephanie Grisham nekdanja vodja kabineta hudo obremenila Melanio Trump – TOPNEWS.si

(VIDEO) Melania je preprosto rekla: “Ne” – Stephanie Grisham nekdanja vodja kabineta hudo obremenila Melanio Trump

(VIDEO) Melania je preprosto rekla: “Ne” – Stephanie Grisham nekdanja vodja kabineta hudo obremenila Melanio Trump

Nekdanji predsednik ZDA Barack Obama in prva dama Michelle sta v torek sklenila drugi dan nacionalne konvencije demokratske stranke v Chicagu s pozivom demokratom, naj v naslednjih več kot 70 dneh trdo delajo za izvolitev Kamale Harris na položaj predsednice ZDA. V govorih sta bila večkrat kritična tudi do republikanskega kandidata Donalda Trumpa. Michelle Obama je Američanom predstavila Harris kot žensko, ki upošteva nasvet, da je potrebno nekaj narediti ne pa tarnati in se pritoževati nad usodo. Skupaj z Barackom sta predsedniško kandidatko prikazala kot sočutno osebo, ki bo trdo delala za vse Američane.

Michelle Obama je še zatrdila, da se s Kamalo Harris v Ameriko vrača upanje, kot leta 2008 s kampanjo njenega moža. Vendar pa je dodala, da je potrebno zato tudi delati. Pri tem je skovala nov slogan “Naredi nekaj”, ki ga je množica pograbila, kot tudi slogan Baracka Obame predelan iz njegovega “Zmoremo” v “Ona zmore”.

Medtem predsednika ZDA Joeja Bidna, Michelle Obama ni omenila, njen soprog pa je dejal, da je Biden leta 2020 rešil Ameriko. “Kaos, nesposobnost. Ta film smo že videli in vsi vemo, da je nadaljevanje vedno samo še slabše,” je o Trumpovi kandidaturi dejal Obama in zatrdil, da ima izkušnje, zato ve, da je Harris pripravljena prevzeti položaj predsednice.

Demokratski delegati so kandidaturi Harris in podpredsedniškega kandidata Tima Walza potrdili virtualno že pred konvencijo, v torek pa so izvedli ceremonialno predajo glasov ob glasni glasbi in rajanju, preden so nastopili govorniki. Med njimi je bil neodvisni senator iz Vermonta, ki je zavrnil trditve Trumpove kampanje, kako je bilo pod njim vse cvetoče in spomnil na čase pandemije koronavirusa ter zatrdil, da je Amerika okrevala šele pod Bidnom in Harris.

Nastopila je nekdanja tiskovna predstavnica Melanie Trump Stephanie Grisham, ki je dejala, da Trump nima nobene empatije do soljudi. Brutalno pa je obračunala tudi z nekdanjo prvo damo  Melanio Trump, ki  je nasprotovala objavi tvita proti nasilju ob  uporu 6. januarja, zaradi katerega je odstopila. “6. januarja sem Melanio vprašal, ali lahko vsaj tvitnemo, da je “miroljuben protest pravica vsakega Američana, ni prostora za brezpravje ali nasilje,”je dejala Grishamova.
Melania je preprosto rekla:  “Ne.”

Stephanie Grisham , ki je  vlogo  tiskovne predstavnice opravljala od julija 2019 do aprila 2020, preden je postala komunikacijska direktorica in vodja kabineta prve dame, je ena od številnih republikanskih osebnosti, ki so bile povabljene na konvencijo v Chicagu, da bi obsodile “ekstremizem” nekdanjega predsednika in njegove kampanje. .  V torek zvečer, ko je podprla demokratko Kamalo Harris za predsednico, je Grisham delila kratko izmenjavo besedil, ki jo je končno prepričala, da zapusti položaj, saj “ni mogla več biti del te norosti.”

Med obiskom v bolnišnici je povedala tudi zgodbo o Trumpu, “ko so ljudje umirali na oddelku za intenzivno nego, je bil jezen, ker ga kamere niso opazovale. Nima empatije, morale in zvestobe resnici.« “Včasih mi je govoril, ‘ni pomembno, kaj rečeš, Stephanie, povej dovolj in ljudje ti bodo verjeli,'” je povedal nekdanji tiskovni predstavnik.  Dodala je, da je odstopila 6. januarja 2021, ker »ni mogla več biti del te norosti«.

V izjavi za NBC News je Grisham dejala, da si nikoli ni mislila, da bo govorila na demokratski konvenciji. »Toda po tem, ko sem iz prve roke videla, kdo v resnici je Donald Trump , in kakšno grožnjo predstavlja za našo državo, sem močno pripravljena spregovoriti. ”

Dodala je: “Čeprav se ne strinjam s podpredsednico Harris v vsem, sem ponosna, da jo podpiram, ker vem, da bo branila naše svoboščine in zastopala naš narod pošteno in pošteno.” Pričakuje se, da bodo drugi republikanci delili podobno sporočilo skozi celotno konvencijo, vključno z nekdanjim predstavnikom Adamom Kinzingerjem iz Illinoisa, ki naj bi govoril v četrtek.

 

COMMENTS

Wordpress (0)