Kako se je potopila 14 milijonov funtov vredna jahta Bayesian in kdo je pogrešani angleški tajkun Mike Lynch? – TOPNEWS.si

Kako se je potopila 14 milijonov funtov vredna jahta Bayesian in kdo je pogrešani angleški tajkun Mike Lynch?

Kako se je potopila 14 milijonov funtov vredna jahta Bayesian in kdo je pogrešani angleški tajkun Mike Lynch?

Potapljači so v torek preiskali razbitine luksuzne jahte ob obali Sicilije, da bi našli šest pogrešanih ljudi, vključno z britanskim tehnološkim podjetnikom Mikeom Lynchom in izvršnim direktorjem Morgan Stanleyja, po močni nevihti, ki je plovilo potopila na ponedeljek Bayesian, ki  je plula  pod britansko zastavo, je 56 metrov dolga (184 čevljev) superjahta, ki je prevažala 22 ljudi in se je zasidrala pred pristaniščem Porticello, ko jo je zadela huda nevihta pred zoro.

14 milijonov funtov vredna Bayesova superjahta se je hitro potopila več kot 160 ft na dno morja, potem ko jo je v ponedeljek zjutraj zajel tornado. Prestrašeni potniki, sestavljeni večinoma iz Britancev, so kričali od strahu, ko so se morali stlačiti v rešilni čoln, ko se je plovilo prevrnilo, ko se je zrušil jambor . Jonathan Bloomer, 70 – šef velikana investicijskega bančništva Morgan Stanley – je prav tako med štirimi Britanci, ki so še vedno pogrešani , skupaj z ženo Judy. Prav tako še niso našli vrhunskega newyorškega odvetnika Chrisa Morvilla – odvetnika v veliki družbi Clifford Chance, ki je delal za Mikea Lyncha – in njegovo ženo Nedo.

“Strah je, da so trupla ostala ujeta v plovilu,” ki je ležalo 49 metrov (160 čevljev) globoko, je za Reuters povedal Salvatore Cocina, vodja civilne zaščite na Siciliji. To je pomenilo, da je bil čas pod valovi omejevalni dejavnik za potapljače.

In kdo je lastnik jahte milijarder podjetnik Mike Lynch še vedno velja za pogrešanega. Tehnološki tajkun, imenovan “britanski Bill Gates”, je bil eden od 22 ljudi, ki so pluli na 166.000 funtov na teden vredni ladjo, je poročal Telegraph.59-letni Lynch je serijski podjetnik, ki je ustanovil in prodal podjetja za tehnologijo in programsko opremo, eno njegovih največjih pa je Autonomy Corporation. Sodeloval je tudi pri Invoke Capital in podjetju za kibernetsko varnost Darktrace. Leta 2006 je prejel odlikovanje OBE za svoje storitve v podjetništvu. Lynch, rojen v Ilfordu, je imel očeta gasilca iz okrožja Cork in mamo medicinsko sestro iz okrožja Tipperary. Mike je  poročen z ženo Angelo Bacares in par ima skupaj dva otroka.Angela je med tistimi, ki so jih rešili na superjahti.

Leta 2023 je seznam bogatašev Sunday Timesa vrednost para določil na 852 milijonov funtov. Toda leta 2023 je bil zaradi obtožb goljufije izročen ZDA, sodnik pa mu je določil varščino v višini 79 milijonov funtov. Le nekaj tednov nazaj je porota v San Franciscu Lyncha oprostila kazenskih obtožb po 12-letni pravni bitki zaradi prodaje njegovega podjetja Autonomy Hewlett-Packardu leta 2011 za 11 milijard dolarjev.

COMMENTS

Wordpress (0)