“Zelo sem jezen nanjo” – Donald Trump jezen na Kamalo Harris, ki je skupaj z Bidnom v Marylandu, na predvolilnem nastopu poudarila enotnost demokratske stranke – TOPNEWS.si

“Zelo sem jezen nanjo” – Donald Trump jezen na Kamalo Harris, ki je skupaj z Bidnom v Marylandu, na predvolilnem nastopu poudarila enotnost demokratske stranke

“Zelo sem jezen nanjo” – Donald Trump jezen na Kamalo Harris, ki je skupaj z Bidnom v Marylandu,  na predvolilnem nastopu poudarila enotnost demokratske stranke

Predsednik ZDA Joe Biden in podpredsednica Kamala Harris sta na svojem prvem skupnem predvolilnem zborovanju v četrtek v Marylandu blizu prestolnice Washington poudarila enotnost demokratske stranke po Bidnovem odstopu od predsedniške kampanje. Napovedala sta zmago proti republikanskemu predsedniškemu kandidatu Donaldu Trumpu.

Biden, ki je julija odstopil od kampanje za drugi mandat in izrazil podporo Harris, je v četrtek podpornikom predstavil dogovor njegove vlade s farmacevtskimi podjetji za znižanje cen zdravil na recepte in podpornikom zagotovil, da bo Harris odlična predsednica ZDA.

59-letna Harris je imela kratek nastop in je večino časa prepustila 81-letnemu Bidnu, ki je z odstopom od kampanje demokratom vlil novo upanje za zmago na predsedniških volitvah 5. novembra.

“Načrtujemo, da bomo novembra močno premagali republikance,” je dejal ob smehu podpornikov. Harris je dejala, da ji je bilo v veliko čast služiti pod izjemnim človekom Bidnom, ki ga imajo vsi radi.

Danes bo prvič doslej predstavila gospodarski načrt svoje bodoče vlade, kar bo izjemnega pomena za njene upe na zmago, saj Američane na volitvah zelo zanima gospodarstvo. Trump sicer trdi, da je pod Bidnovo vlado inflacija krepko narasla. Julija pa je v resnici padla na 2,9 odstotka letno.

Nekdanji predsednik Donald Trump je globoko v četrtkovi tiskovni konferenci povedal resnico, ki je pojasnila vse: “Zelo sem jezen nanjo.” Mislil je na podpredsednico Kamalo Harris , zaradi katere pozni vstop v tekmo za splošne volitve je zagrenjen, dezorientiran in žaluje za izgubo stare kampanje – tiste, v kateri je zmagoval proti predsedniku Joeju Bidnu .

 

Nekdanji predsednik je leta 2016 z užaljenostjo vstopil v Ovalno pisarno – ko so njegovi pogosto nezahtevni samospevi, ki so razbijali vsa pravila pristojnosti in politike, navdušili množične republikanske volivce, ki so hrepeneli po revoluciji proti establišmentu, ugotavljajo pri CNN-u.

“Toda po osmih letih je zdaj znano dejanje postalo naveličano, resničnost, ki se je zdaj, ko se Trump sooča z novo kampanjo proti mlajšemu, bolj energičnemu nasprotniku, namesto s ponovnim nastopom proti 81-letnemu Bidnu, močno razblinila. Nekdanji predsednik spravlja svoje stratege v motnjo, ker noče ostati osredotočen na vprašanja, kot je gospodarstvo, ki bi mu lahko pomagala prevladati novembra. Kar naprej zamuja priložnosti, da bi spodbudil Harrisovo ranljivost, s čimer bi podpredsednici omogočil prostor, da okrepi svojo kampanjo in izbriše Bidnove pomanjkljivosti pri volitvah.”

COMMENTS

Wordpress (0)