(VIDEO) Ekskluzivno: Poglejte kako je Anis Ličina, ki preko TikTok -a sporoča, da ga v Prištini niso aretirali zaradi “velike količine droge”, oktobra 2020 šoliral slovenske policiste v Ljubljani – TOPNEWS.si

(VIDEO) Ekskluzivno: Poglejte kako je Anis Ličina, ki preko TikTok -a sporoča, da ga v Prištini niso aretirali zaradi “velike količine droge”, oktobra 2020 šoliral slovenske policiste v Ljubljani

(VIDEO) Ekskluzivno: Poglejte kako je Anis Ličina, ki preko TikTok -a sporoča, da ga v Prištini niso aretirali zaradi “velike količine droge”, oktobra 2020 šoliral slovenske policiste v Ljubljani

Kosovski varnostni organi so na podlagi avstrijske mednarodne tiralice zaradi kaznivega dejanja s področja prepovedanih drog v Prištini v ponedeljek prijeli slovenskega državljana. Po poročanju  medijev je šlo  za Anisa Ličino. Policisti so ga ujeli z večjo količino droge, trenutno pa se nahaja v priporu.

Na Tik Tok profilu Anisa Ličine, ki naj bi ga aretirali na Kosovem, je  sicer v njegovem imenu objavljeno sporočilo v katerem zanika,  “da Anisa niso aretirali zaradi tega, ker naj bi našli velike količine “droge” ali kaj podobnega. Wtf?”

Anis Ličine, ki je včeraj in danes polnil naslovnice slovenskih časnikov, portalov in televizijskih dnevnikov pa  se javnost spomni predvsem po po odmevnih nastopih in izjavah  na protestih leta 2020, povezanih predvsem z nasprotovanjem protikovidnim ukrepom prejšnje Janševe vlade, ki smo jih spremljali na portalu Topnews.si in Youtube kanalu Toptv.si in na televiziji Top TV.  Na enem od protestov,  oktobra 2020,  je takole šoliral  policiste.

“To je naše mesto! Alo, bre!” je na policiste, ki so varovali  shod protestnikov v Ljubljani  oktobra 2020 kričal  Anis Ličina. “Pa noben tuki ni iz Ljubljane! Kaj bi radi vi? Kaj bi radi koji kurac?” “To je naše mesto!” je še naprej vpil na policiste Ličina  “Pejte nazaj v vaše vasice v pizdo materno! Kaj bi radi? Kaj bi radi vi, koji kurac? Kaj bi radi? Dej mi povejte, kaj bi vi radi? A bo en povedu kaj bi vi radi? Kaj bi radi koji kurac?”  Policist se  z Ličino takrat niso posebej ukvarjali.

 

 

 

 

 

Na Generalni policijski upravi (GPU) so včeraj  sicer potrdili, da so jih avstrijski varnostni organi obvestili, da so kosovski varnostni organi na podlagi avstrijske mednarodne tiralice v Prištini prijeli državljana Slovenije zaradi kaznivega dejanja s področja prepovedanih drog.

“Na podlagi mednarodne tiralice, v sodelovanju z avstrijskimi organi, je bil prijet državljan Slovenije, in sicer zaradi kaznivega dejanja preprodaje mamil. Osumljencu je bil po sklepu tožilstva odrejen pripor,” so potrdili varnostni organi iz Prištine. “Slovenska policija je bila od avstrijskih varnostnih organov obveščena, da so kosovski varnostni organi na podlagi avstrijske mednarodne tiralice v Prištini prijeli državljana Slovenije zaradi kaznivega dejanja s področja prepovedanih drog,” so še zapisali na GPU

 

Na GPU včeraj imena niso razkrili, vendar so mediji razkrili gre za Ličino, ki je bil  v Sloveniji poznan predvsem  kot eden od  neuradnih vodjev protivladnih protestov med epidemijo covida19.  5. novembra 2020 v Ljubljani. V izgredih je bilo ranjenih 15 policistov, huje je bil ranjen tudi fotoreporter in tudi snemalec in  in novinar Topnews.si. Protestniki so takrat med drugim v policiste metali granitne kocke in pirotehniko.

Ličina se je na zatožni klopi znašel tudi zaradi kaznivih dejanj, povezanih s preprodajo droge. V odmevnem sojenju članom kartela, ki ga je spremljala poostrena varnost, je sodišče poleti 2022 osem oseb spoznalo za krive prometa z drogami. Med njimi je bil tudi Ličina, ki ga je sodišče obsodilo na tri leta zapora in 7000 evrov denarne kazni. Skupaj je bilo sicer obtoženih 33 oseb, 19 jih je krivdo priznalo že na predobravnavnem naroku.

Hudodelska združba je preprodajala različne droge v Sloveniji, na Hrvaškem in v Avstriji. Proizvajala je heroin in amfetamine ter organizirala transport kokaina iz Ekvadorja v Luko Koper. Pri tem pa so tajnim sodelavcem naročili, da najdejo v luki ljudi, prek katerih bi se kokain iz Južne Amerike v luki raztovoril. S trgovanjem z drogo naj bi med septembrom 2017 in januarjem 2020 zaslužili najmanj 1,3 milijona evrov.

 

 

 

 

COMMENTS

Wordpress (0)