(VIDEO) “Amerika je na razcepu in vi ste pot do blaginje in mislim, da je Kamala nasprotje” – Elon Musk v telefonskem intervjuju z Donaldom Trumpom – TOPNEWS.si

(VIDEO) “Amerika je na razcepu in vi ste pot do blaginje in mislim, da je Kamala nasprotje” – Elon Musk v telefonskem intervjuju z Donaldom Trumpom

(VIDEO) “Amerika je na razcepu in vi ste pot do blaginje in mislim, da je Kamala nasprotje” – Elon Musk v telefonskem  intervjuju z Donaldom Trumpom

 

Težko pričakovano razpravo Elona Muska z republikanskim predsedniškim kandidatom Donaldom Trumpom o milijarderjevi platformi X so zaznamovale tehnične težave. Pogovor, v katerem je g. Musk postavljal prijazna vprašanja o temah, kot sta priseljevanje in inflacija, se je začel z več kot 40-minutno zamudo, saj so številni uporabniki težko dobili dostop, poroča BBC.

Dogodek je bil označen kot intervju, vendar je Trump podal vrsto neutemeljenih trditev, ki so bile nesporne. Musk je ponovil svojo podporo Trumpu, ki se na novembrskih volitvah sooča z novo demokratsko kandidatko, podpredsednico Kamalo Harris. Za napake je okrivil kibernetski napad, vendar je en strokovnjak za BBC povedal, da je to malo verjetno. Pogovor o X poteka, ko Trump, nekdanji predsednik in republikanski predsedniški kandidat, poskuša ponastaviti svojo kampanjo za ponovno izvolitev.

“Amerika je na razcepu in vi ste pot do blaginje in mislim, da je Kamala nasprotje,” je v eni izmenjavi dejal  Musk. Dotaknila sta sevrste vprašanj, od poskusa atentata na Trumpa prejšnji mesec na mitingu v Pensilvaniji, do njegove želje, da bi ZDA dobile protiraketni obrambni sistem “Iron Dome”, kot je tisti v Izraelu, pa tudi priseljevanja, ključnega pomena. del njegove kampanje. Trump je razmišljal tudi o zaprtju zveznega ministrstva za izobraževanje in prenosu te odgovornosti na zvezne države kot enega svojih prvih dejanj, če zmaga na volitvah novembra.

Trump in Musk, ki si glede na njune spletne objave delita številne skrajno desne poglede na družbene težave ZDA, sta v pogovoru med drugim navajala prispodobe o priseljencih in jih povezovala s teorijami zarote.”Ljudje se nam stekajo sem,” je dejal Musk in in mejo z Mehiko primerjal z apokalipso zombijev iz filma Svetovna vojna Z. “Združene države preprosto ne morejo sprejeti vseh ljudi z Zemlje,” je dejal v Južni Afriki rojeni multimilijarder in se označil za zakonitega priseljenca.Trump je v tej luči aktualnega predsednika Joeja Bidna večkrat označil za “neumnega” in govoril o razvoju novega sistema zračne obrambe po vzoru izraelskega. Zanikal je človeški vpliv na podnebne spremembe in dvigovanje morske gladine ocenil kot poslovno priložnost, ki naj bi ljudem omogočila več razgledov na morje.

Odnos med gospodom Muskom in Trumpom se je z leti spremenil in v preteklosti sta si izmenjevala spletna sporočila. Toda ponedeljkov pogovor med obema je bil prijateljski in medsebojnih pohval je bilo veliko.

Trump, ki je bil skeptičen do električnih vozil in je pred tem obljubil, da bo ukinil zvezne subvencije, je pohvalil proizvajalca avtomobilov Tesla, katerega lastnik je tudi Musk.Pred kratkim je dejal, da “ni imel druge izbire”, kot da podpre električna vozila zaradi potrditve g. Muska, in v ponedeljek izdelek Tesla označil za “odličnega”.Številni opazovalci so zaznali razliko v Trumpovem glasu, ki je zvenela, kot da bi šepel, vendar je tiskovni predstavnik Trumpove kampanje dejal, da se ne razlikuje od običajnega.

Medtem ko je veliko uporabnikov težko dostopalo do prenosa v živo, je g. Musk za težave v objavi okrivil “masivni napad DDoS na X”. Porazdeljeni napadi z zavrnitvijo storitev – ali napadi DDoS – so poskusi preobremenitve spletnega mesta, da bi bilo težko za uporabo ali nedostopno. Napad DDoS pošlje zelo veliko signalov spletni tarči, da jo prekine,” je za BBC povedal Anthony Lim, direktor Centra za strateški kibernetski prostor in mednarodne študije v Singapurju.

Malo verjetno je, da bi to vplivalo samo na eno storitev ali funkcijo na spletnem mestu.”  Lim je dodal, da je možno, da bi veliko število ljudi, ki so poskušali poslušati, začasno zrušilo storitev.Vendar pa je Andrew Hay iz IT podjetja Damovo dejal, da bi težave lahko povzročil kibernetski napad.
Nejasen začetek je spominjal na vstop guvernerja Floride Rona DeSantisa v tekmo za Belo hišo maja 2023, ki je potekala X in je povzročila okvaro v živo.

Ponedeljek je pomenil vrnitev na X/Twitter za Trumpa, ki je bil odstranjen s platforme kmalu po nemirih na Kapitolu 6. januarja 2021.
Poleg množice oglasov za kampanjo na Trumpovem računu v ponedeljek je objavil samo enkrat – svojo fotografijo in povezavo do spletnega mesta svoje kampanje pred enim letom, potem ko je Musk leta 2022 znova aktiviral svoj račun X. Ni jasno, ali bi Trump, ki pogosto objavlja na svojem spletnem mestu Truth Social, še naprej pogosteje objavljal na X.

COMMENTS

Wordpress (0)