(VIDEO) Težka artilerija – Poglejte kakšen video je posnel Trump v predsedniški kampanji? – TOPNEWS.si

(VIDEO) Težka artilerija – Poglejte kakšen video je posnel Trump v predsedniški kampanji?

(VIDEO) Težka artilerija – Poglejte kakšen video je posnel Trump v predsedniški kampanji?

Zadnje ankete  sicer kažejo, da je Kamala Harris na ameriških volitvah leta 2024 prehiteva Donalda Trumpa.  Nedavne nacionalne medsebojne ankete dajejo rahlo prednost Harrisovi, vendar ankete v državah “na bojišču” predstavljajo bolj mešano sliko in je vse skupaj na meji statistične napake, saj sta oba kandidata precej izenačena.

Ker je Kamala Harris za svojega protikandidata imenovala Tima Walza , guvernerja Minnesote, so nedavne ankete pokazale, da je podpredsednica v tekmi za Belo hišo prehitela  Donalda Trumpa, vendar   pa Trump ne ostaja križe, rok, saj je posnel nov videospot v predsedniški kampanji.

 

 

Med nedavnimi nacionalnimi medsebojno neodvisnmi  anketami je SurveyUSA postavil Harrisovo za tri točke pred Trumpa, 48–45 %; Morning Consult ji je dal štiri točke, 48%-44%; YouGov in CBS News sta poskrbela za eno točko prednosti Harrisove, 50–49 %; Univerza Massachusetts Amherst pa je Harrisovo uvrstila na tri, 46-43 %. Ti rezultati so bili večinoma v mejah napake, ugotavljajo pri Guardianu.

Toda Tatishe Nteta, profesorica politologije na univerzi UMass Amherst in direktorica njene raziskave , je opozorila na ključno ugotovitev: to je vzpon  za sedem točk  demokratov od januarja, ko je Trump vodil pred Joejem Bidnom za štiri odstotke

»Po Bidnovi zgodovinski odločitvi, da se odreče kampanji za ponovno izvolitev, se zdi, da so imeli Bidnovi kritiki res prav, saj se je njegova zamenjava, podpredsednica Kamala Harris , izkazala za vodilno v tekmi za Belo hišo.

 

 

 

COMMENTS

Wordpress (0)