Na Hvaru pretepli znanega lastnika restavracije podjetja “Gariful”, in kuharja Dinka Petričevića alias Mijo – Surovo ga je pretepel solastnik slovite diskoteke Carpe Diem – TOPNEWS.si

Na Hvaru pretepli znanega lastnika restavracije podjetja “Gariful”, in kuharja Dinka Petričevića alias Mijo – Surovo ga je pretepel solastnik slovite diskoteke Carpe Diem

Na Hvaru pretepli znanega  lastnika restavracije  podjetja “Gariful”, in kuharja Dinka Petričevića alias Mijo –  Surovo ga je pretepel solastnik slovite diskoteke Carpe Diem

Na Hvaru so v nedeljo in ponedeljek zvečer protestirali številni prebivalci in gostinci zaradi nasilnega incidenta, ki se je zgodil v soboto v eni od tamkajšnjih restavracij. Županijsko sodišče v Splitu je za domnevnega napadalca odredilo enomesečni pripor, poročajo hrvaški mediji.

“Danes okoli 1.45 zjutraj je v mestu Hvar na terasi gostinskega lokala prišlo do fizičnega spopada med več osebami. V spopadu so bile poškodovane tri osebe, za katere so ugotovili lahke telesne poškodbe. Ena oseba je bila prijeta in privedena v uradne prostore policije zaradi kriminalistične preiskave okoliščin kaznivega dejanja poskusa hude telesne poškodbe. O dogodku je bilo obveščeno državno pravobranilstvo, ugotavljale bodo vse okoliščine dogodka,” so sporočili s policije.

Občinsko državno tožilstvo v Splitu je v ponedeljek sporočilo, da 62-letnika sumijo, da je v soboto na Hvaru s ciljem, da huje poškoduje moškega, le-tega s stisnjeno pestjo in plinsko jeklenko večkrat udaril po glavi. Drugega moškega, ki je poskušal preprečiti napad, naj bi udaril s kozarcem v glavo. Oba je pri tem lažje poškodoval.

Županijsko sodišče v Splitu je za osumljenca v ponedeljek zvečer odredilo enomesečni pripor zaradi nevarnosti ponovitve kaznivega dejanja.

Po pisanju hrvaških medijev je domnevni napadalec solastnik znanega nočnega kluba. Lastnika sosednje restavracije, ki so jo v preteklosti obiskale tudi številne svetovne zvezde, in njegovega kuharja naj bi pretepel zaradi glasne glasbe.

Protestniki na Hvaru so ob zvokih ladijskih siren po poročanju hrvaške javne radiotelevizije HTV zahtevali njegov odhod, v združenju gostincev mesta Hvar pa so medtem obsodili nasilje.

Protestom, ki se bodo po napovedih nadaljevali danes, se je v nedeljo pridružil župan Hvara, ki je po poročanju HTV v ponedeljek zagotovil, da bodo storili vse, da se takšni prizori ne bodo ponovili. Incident so v sporočilu za javnost obsodili tudi v nočnem klubu in ga globoko obžalovali. Opravičili so se vsem vpletenim in celotni skupnosti mesta Hvar.

Omenjeni nočni klub je sicer priljubljena točka na Hvaru med mladimi turisti, v njem pa so doslej nastopili številni znani DJ-ji.

Slobodna Dalmacija je prejela na vpogled posnetke dveh nadzornih kamer na terasi suši bara G Spot, ki se nahaja na strehi restavracije Gariful na Hvaru in kjer se je zgodil napad.

Na posnetkih je razvidno, da v nasilju aktivno sodeluje več moških, ki Gospodnetića in Mijo udarjajo z rokami in nogami. Poleg tega preprečujejo, da bi druge osebe pomagale Gospodnetiću in Petričeviću. Prvi posnetek prikazuje visokega moškega v beli srajci s črnim pasom čez eno ramo, ki se po stopnicah vzpenja na teraso suši bara. Moški v beli srajci se približa Gospodnetiću, zamahne z roko in ga udari. Gospodnetić pade na tla, kjer ga obkolijo in porinejo, v nekem trenutku pa ga moški v črnem brcne, ko leži.

Prerivanje in pretepanje se nadaljuje, posnetek pa se preklopi na drugo kamero, ki pokriva kuhinjo v prostoru za šankom. Gospodnetić in napadalci vstopijo tja, ko do vrat pride starejši moški v beli srajci, verjetno kuhar Mijo, in skuša vstopiti skozi množico. Čez šank skoči mladenič v temno zeleni majici in skuša ustaviti moškega v beli srajci, ki zgrabi predmet in plane proti Gospodnetiću. Mladeniča v zelenem ustavi moški v črni majici z napisom “security”.

V naslednjem trenutku moški v beli srajci zgrabi skodelico iz šanka, zamahne z njo in udari kuharico Mio po glavi. Glavna naloga mož v črnih srajcah je, kot kaže, zaščititi moža v belem in zagotoviti, da nihče ne ovira njegovega juriša. Restavratorji so se sinoči odločili podpreti oba napadena. V WhatsApp skupini, ki združuje hvarske gostince, se je po krvavem incidentu pojavilo povabilo na zbor v podporo Garifulu. “Dragi moji hvarski gostinci, sinoči smo imeli napad na našega kolega, poskus umora s strani naj rečemo kolega gostinec”, piše v vabilu. “Rad bi povabil vse Hvarčane, da se nocoj okoli 11. ure zberemo na vrhu rive in podpremo našega Garifula, da zdrži vse to, ker ne vemo, kdo je naslednji,” je sporočilo, ki so ga delili med gostinci čez dan.
Posnetek borbe si lahko ogledate tukaj .
Etikete

COMMENTS

Wordpress (0)