Golob z Gabrovo v Pariz -Ob predsednici njen mož Aleš Musar – TOPNEWS.si

Golob z Gabrovo v Pariz -Ob predsednici njen mož Aleš Musar

Golob z Gabrovo v Pariz -Ob predsednici njen mož Aleš Musar

Premier Robert Golob se bo med četrtkom in soboto mudil v Parizu, kjer se bo na povabilo predsednika Francije Emmanuela Macrona udeležil otvoritvenih slovesnosti ob odprtju letošnjih olimpijskih iger, so danes sporočili iz kabineta predsednika vlade. V francoski prestolnici bo te dni tudi predsednica republike Nataša Pirc Musar.

Golob se bo v francoski prestolnici v spremstvu partnerke Tine Gaber udeležil petkove otvoritvene slovesnosti iger.

 

Pred tem se bo premier udeležil sprejema, ki ga gosti predsednik Mednarodnega olimpijskega komiteja Thomas Bach s soprogo in pa sprejema, ki ga gosti Macron. Gaber se bo udeležila tudi kosila, ki ga ob tej priložnosti gosti soproga francoskega predsednika Brigitte Macron.

Golob bo med bivanjem v Franciji obiskal tudi Slovensko hišo in se udeležil delovnega kosila s predsednikom Olimpijskega komiteja Slovenije Franjem Bobincem. Obisk bo sklenil v soboto z ogledom rokometne tekme med moškima reprezentancama Slovenije in Španije.

V četrtek bo v Pariz prispela tudi predsednica republike Pirc Musar, ki se bo v francoski prestolnici mudila do nedelje, v tem času pa bo opravila nekaj srečanj in si ogledala športna tekmovanja, na katerih bodo tekmovali slovenski športniki.

Po dogovoru s predsednico republike bo Pirc Musar Slovenijo predstavljala na olimpijskih igrah, premier Golob pa na paralimpijskih igrah, so še pojasnili v njegovem kabinetu.

COMMENTS

Wordpress (0)