(V ŽIVO) Podpis dokumenta o usklajenosti prenove plačnega sistema v javnem sektorju med vlado in sindikati – TOPNEWS.si

(V ŽIVO) Podpis dokumenta o usklajenosti prenove plačnega sistema v javnem sektorju med vlado in sindikati

(V ŽIVO) Podpis dokumenta o usklajenosti prenove plačnega sistema v javnem sektorju med vlado in sindikati

Vlada in sindikati javnega sektorja bodo danes podpisali dokument o usklajenosti prenove plačnega sistema v javnem sektorju med vlado in reprezentativnimi sindikati javnega sektorja. S tem bodo potrdili pregled usklajenih zadev, o katerih so se uspeli dogovoriti minuli teden.

Predstavniki vlade in sindikatov javnega sektorja so namreč po zadnjih krovnih pogajanjih o prenovi plačnega sistema in odpravi plačnih nesorazmerij minuli teden sporočili, da so se uskladili o nekaterih bistvenih elementih.

O dogovorjenih rešitvah niso želeli govoriti. Vodja konfederacije sindikatov javnega sektorja Branimir Štrukelj je napovedal le, da bodo pripravili “neko inventuro usklajenih elementov”. Z vodjem druge sindikalne pogajalske skupine Jakobom Počivavškom sta, kot kaže, dobila mandat, da bosta to besedilo tudi podpisala.

Na vladni strani pa bosta dokument podpisala finančni minister Klemen Boštjančič in minister za javno upravo Franc Props. Po četrtkovih besedah vodje vladnih pogajalcev Boštjančiča gre za neko vmesno, a pomembno etapo, čaka pa jih še kar nekaj dela.

Podpis dokumenta o usklajenosti prenove plačnega sistema v javnem sektorju med vlado in reprezentativnimi sindikati javnega sektorja, v imenu vlade ga bosta podpisala minister za finance Klemen Boštjančič in minister za javno upravo Franc Props, v imenu reprezentativnih sindikatov javnega sektorja pa vodja pogajalske skupine Konfederacije sindikatov javnega sektorja Branimir Štrukelj ter vodja pogajalske skupine sindikatov javnega sektorja Jakob Počivavšek, bomo ob 8. uri prenašali v đživo na Topnews.si in Youtube kanalu TopTV. si.

COMMENTS

Wordpress (0)