“Ne pozabimo, da so različna mnenja, politika in politične igre vredni manj od ljubezni” – Melania Trump prekinila sorazmerno dolg niz molka in označila strelca na Donalda Trumpa za pošast – TOPNEWS.si

“Ne pozabimo, da so različna mnenja, politika in politične igre vredni manj od ljubezni” – Melania Trump prekinila sorazmerno dolg niz molka in označila strelca na Donalda Trumpa za pošast

“Ne pozabimo, da so različna mnenja, politika in politične igre vredni manj od ljubezni” – Melania Trump prekinila sorazmerno dolg niz molka in označila strelca na Donalda Trumpa za pošast

Nekdanja prva dama Melania Trump je bila danes v prvem odzivu kritična do poskusa atentata na svojega soproga, republikanskega predsedniškega kandidata Donalda Trumpa. Strelca je v izjavi na družbenem omrežju X označila za pošast, Američane pa pozvala, naj se združijo.

“Pošast, ki je mojega moža prepoznala kot nečloveški politični stroj, je poskušala preglasiti Donaldovo strast – njegov smeh, iznajdljivost, ljubezen do glasbe in navdih,” je Melania Trump zapisala v izjavi.

Melania Trump je nekaj ur po tem, ko je strelec poskušal ustreliti njenega moža Donalda Trumpa, objavila izjavo, v kateri je Američane pozvala, naj popravijo politične delitve in se osredotočijo na ljubezen.”Ne pozabimo, da so različna mnenja, politike in politične igrice manjvredne od ljubezni,” je dejala.V svojem sporočilu je človeka, ki stoji za sobotnim atentatom, označila za “pošast” in obsodila “nasilen” napad na življenje Donalda Trumpa.

Z izjavo je  Melania  Trump prekinila sorazmerno dolg niz molka, saj se je večinoma izognila kampanji med prizadevanji nekdanjega predsednika za ponovno izvolitev in stran od kamer med njegovimi pravnimi bitkami. Tiho odstopanje nekdanje prve dame od osebnega življenja pa se je z nedeljsko izjavo vsaj začasno končalo. “Ko sem gledala tisto nasilno kroglo, ki je zadela mojega moža Donalda, sem ugotovila, da sta moje življenje in Barronovo življenje na robu uničujoče spremembe,” je dejala Melania

Trump. “Hvaležna sem pogumnim agentom tajne službe in uslužbencem organov pregona, ki so tvegali lastna življenja, da bi zaščitili mojega moža.” Melania Trump se je poklonila tudi drugim žrtvam napada. “Družinam nedolžnih žrtev, ki zdaj trpijo zaradi tega gnusnega dejanja, ponižno izrekam svoje iskreno sožalje,” je dejala.
Thomas Matthew Crooks, 20-letni prebivalec Pensilvanije, naj bi v soboto zvečer s polavtomatsko puško meril na Donalda Trumpa in začel streljati. Republikanski predsedniški kandidat je bil opeščen po ušesu, ena oseba je bila ubita, dve drugi pa ranjeni, je sporočila policija. Med napadom so oblasti Crooksa ustrelile in ubile.

V svojem sporočilu je Melnia Trump želela bralce spomniti na človečnost svojega moža, človečnost družine Trump – in človečnost Amerike. “Naj spomnimo, da ko pride čas, da pogledamo čez levo in desno, onkraj rdečega in modrega, vsi prihajamo iz družin s strastjo, da se skupaj borimo za boljše življenje, medtem ko smo tukaj na tem zemeljskem kraljestvu. ”
Trumpova  je nedavno prišla na naslovnice novic, ko ta teden ni bila navedena kot govornica na republikanski nacionalni konvenciji v Wisconsinu, čeprav je  je govorila na konvencijah leta 2016 in 2020, s čimer je morda poudarila, koliko se je v zadnjem času odločila izogniti soju žarometov.
Toda resnost trenutka jo je ta konec tedna prisilila nazaj v središče pozornosti. “To jutro se povzpnite nad sovraštvo, vitriol in preprosto misleče ideje, ki podžigajo nasilje,” je rekla.
“Vsi si želimo sveta, kjer je spoštovanje najpomembnejše, družina na prvem mestu in ljubezen presega.”

COMMENTS

Wordpress (0)