“Za vse je kriv Damir …” – Janez Janša o zarotah Damirja Črnčeca in “sovražnem prevzemu” Anžeta Logarja – TOPNEWS.si

“Za vse je kriv Damir …” – Janez Janša o zarotah Damirja Črnčeca in “sovražnem prevzemu” Anžeta Logarja

“Za vse je kriv Damir …”  – Janez Janša o  zarotah Damirja Črnčeca in “sovražnem prevzemu” Anžeta Logarja

Predsednik SDS Janez Janša  se je danes odzval na Logarjevo napoved v Reporterju , da je na kongresu pripravljen prevzeti SDS  »Stranka SDS je suverena, odloča članstvo in ni na voljo za prevzeme. Mogoče bi glede na podporo ukinitvi volilnih okrajev poskusili v Nova Slovenija,« je zapisal na njemu priljubljenem družbenem omrežju X.

Janša razlog za Logarjevo napoved vidi v bližajoči se volilni kampanji in poskusu preusmerjanja pozornosti. »Ne nasedajmo. Kost so vam v tem glasilu pod uredništvom vohunčka Murčija vrgli sredi volilne kampanje, ker jim slabo kaže,« je v svojem slohu še zapisal o temi.

Logar  je v intervju za Reporter dejal, da trenutno ne vidi razloga za samostojno politično pot, saj čaka na kongres SDS, na katerem bo pripravljen prevzeti vodstvo stranke, je povedal v intervjuju za Reporter. Ob tem pričakuje, da se bo pomladitev stranke zgodila v širšem dogovoru in ob sporazumu s predsednikom Janezom Janša.

Zavrnil je tudi  teorije, da je njun spor z Janšo dogovorjen z namenom, da bi ustanovil svojo stranko in z njo pridobil dodatne volivce za Janševo četrto vlado: “Povejte mi, zakaj bi šel nekdo po poti, ki je bolj tvegana, ki ima pred sabo številne izzive samo zato, da bi bil potem nekomu satelit? Ni zdravorazumske logike,”  je dejal Logarj, ki pravi, da se nzadnje z Janšo pogovarjal lansko leto.

COMMENTS

Wordpress (0)