Izrael napadel Iran: Izrael je v soboto zjutraj po krajevnem času sprožil merjene napade na vojaške cilje v Iranu – TOPNEWS.si

Izrael napadel Iran: Izrael je v soboto zjutraj po krajevnem času sprožil merjene napade na vojaške cilje v Iranu

Izrael napadel Iran: Izrael je v soboto zjutraj po krajevnem času sprožil merjene napade na vojaške cilje v Iranu

Izrael je v soboto zjutraj po krajevnem času sprožil merjene napade na vojaške cilje v Iranu, je sporočila izraelska vojska in dodala, da gre za odgovor na iranske napade na Izrael, poroča francoska tiskovna agencija AFP. Iran je 1. oktobra poslal več kot 200 raketnih izstrelkov proti Izraelu, ki zaradi učinkovite protiraketne obrambe ni utrpel večjih posledic.

“V odgovor na več mesecev nenehnih napadov iranskega režima na Izrael, izraelske obrambne sile izvajajo merjene napade na vojaške tarče v Iranu,” je sporočila izraelska vojska in dodala, da je mobilizirala vse svoje obrambne in napadalne zmogljivosti.

Iranska državna televizija je zgodaj zjutraj v soboto poročala o močnih eksplozijah okrog prestolnice, poroča AFP. Uvodoma ni bilo poročil o eksplozijah na naftnih objektih Irana.

Tiskovni predstavnik Sveta za nacionalno varnost ZDA Sean Savett je dejal, da gre za samoobrambo v odgovor na iranske napade 1. oktobra. Izrael je od takrat naprej obljubljal povračilni udarec.

Neimenovani obrambni uradnik ZDA je za AFP potrdil, da je Izrael o napadih vnaprej obvestil ZDA, ki v to niso vpletene.

Sirska državna tiskovna agencija Sana je medtem poročala, da je zračna obramba prestregla sovražne tarče blizu prestolnice Damask, kjer naj bi odjeknilo več eksplozij, navaja AFP.

COMMENTS

Wordpress (0)