(VIDEO) “Napad na premierja in poskus rušenje vlade” – Tako pa so dogajanje ob kazenski ovadbi komentirali poslanci Svobode – TOPNEWS.si

(VIDEO) “Napad na premierja in poskus rušenje vlade” – Tako pa so dogajanje ob kazenski ovadbi komentirali poslanci Svobode

(VIDEO) “Napad na premierja in poskus rušenje vlade” – Tako pa so dogajanje ob kazenski ovadbi komentirali poslanci Svobode

Poslanci Svobode so ob kazenski ovadbi stopili v bran premierju in predsedniku njihove stranke Robertu Golobu. Za njim trdno in enotno stojijo, so danes zatrdili predstavniki poslanske skupine. Kot so poudarili, verjamejo v institucije pravne države. V dogajanju, ki spremlja ovadbo, pa vidijo napad na premierja in rušenje vlade.

V poslanski skupini največje vladne stranke Gibanje Svoboda so tako prepričani, da je dogajanje, ki spremlja kazensko ovadbo Goloba, namenjeno onemogočanju koalicije pri izvajanju njenega dela za ljudi. “Očitek predsedniku vlade glede vmešavanja v delo policije pa je preprosto že dobro znana politična igra znanih, pa tudi novih akterjev na političnem parketu v Sloveniji,” je v današnji izjavi za medije dejala vodja poslancev Svobode Nataša Avšič Bogovič, ki je pred novinarje stopila skupaj s svojima namestnikoma, poslancema Terezo Novak in Lenartom Žavbijem.

Vsi trije so zatrdili, da poslanska skupina Svobode ostaja enotna v podpori premierju Golobu. Poudarili so tudi, da verjamejo v institucije pravne države, pred katerimi bo premier pojasnil vse navedbe in očitke iz ovadbe zavrnil kot neutemeljene.

Avšič Bogovič je ob enem zatrdila, da razumejo koalicijske partnerje, ki si želijo dodatnih pojasnil, v poslanski skupini Svoboda pa se po njenih besedah niso “na zalogo” pogovarjali o tem, kaj bi lahko bila točka, ko predsedniku vlade ne bi več zaupali.

Vodstvo poslanske skupine Gibanja Svoboda pa je v današnji izjavi, v kateri so odločno stopili v bran predsedniku vlade, izpostavilo tudi dosedanje delo vladne koalicije.

“Večina se nas še spomni, kako je prišlo do izjemnega rezultata na volitvah za stranko Gibanje Svoboda in do aktualne vlade. Želeli smo, da se naša država vrne v normalne okvire, da vrnemo demokracijo, da ne teptamo več človekovih pravic,” je dejala poslanka Novak. Meni, da je aktualna koalicija v Slovenijo vrnila demokracijo. “Zdaj živimo v državi, kjer so razmere normalne, kjer lahko ljudje protestirajo, pa jih zato ne bo nihče zaplinil, ne šprical, kaj šele zmerjal po družbenih omrežjih, kot se nam je to dogajalo v prejšnji vladi,” je dodala.

Avšič Bogovič in Žavbi pa sta izpostavila še nekatere ključne projekte aktualne koalicije, med drugim prenovo plačnega sistema v javnem sektorju in krepitev javnega zdravstva. “Kazalniki so dobri in to delo je tisto, ki nas dela močne in zaupanja vredne,” je prepričana vodja poslancev Svobode.

Po besedah Žavbija je tako “ves pomp” okoli ovadbe simptomatičen, ker se je vlada lotila odpiranja državnih podsistemov, ki so v zadnjih 30 letih stali. “Kar se dogaja v zadnjih dneh, je zame tudi posledica tega, da uspešno zapiramo plačno reformo, da tudi na področju zdravstva drezamo v centre moči, kjer se pretaka ključen del denarja. Ker ta vlada dela dobro in dela za ljudi, se tudi take stvari, kot so popolnoma normalni pravni postopki, potencirajo,” je ocenil.

Policija, ki je preverjala trditve nekdanje notranje ministrice Tatjane Bobnar o vmešavanju premierja Goloba v delo policije, je namreč slednjega kazensko ovadila. Specializirano državno tožilstvo je potrdilo prejem ovadbe, je v torek poročala Televizija Slovenija. Premier Golob je v današnjem odzivu dejal, da verjame v pravno državo, zato bo na očitke, ki jih v celoti zavrača, odgovoril po pravni poti.

COMMENTS

Wordpress (0)