“S takimi naslovi so tudi k Virantu privabljali bolj desne volivce” – Janša jezen zaradi zapisa, “da je Anže Logar pot do nove Janševe vlade” – TOPNEWS.si

“S takimi naslovi so tudi k Virantu privabljali bolj desne volivce” – Janša jezen zaradi zapisa, “da je Anže Logar pot do nove Janševe vlade”

“S takimi naslovi so tudi k Virantu privabljali bolj desne volivce” – Janša jezen zaradi zapisa, “da je Anže Logar pot do nove Janševe vlade”

“Vprašanje, ali sta Janez Janša in Anže Logar res o vsem dogovorjena, je v resnici odveč. Dejstvo je, da bo Logar kot politična entiteta Janši v vsakem primeru precej olajšal pot do novega vodenja vlade,” je okoli ugibanja ali je Logar Janšev satelit presekal  portal necenzurirano. To pa je precej razjezilo Janšo, ki v potiskanju Logarja na desno vidi zaroto: “S takimi naslovi so tudi k Virantu privabljali bolj desne volivce. Na koncu je bila potem oškodovana pretežno le stranka SDS,” je na družbenem  omrežju X zapis komentiral Janez Janša.

 

 

Logar je na vprašanje ali bi po volitvah šel v koalicijo z SDS odgovoril: “Temelj politične sredine je, da povežemo vse sile, ki želijo dobro za Slovenijo na obeh straneh. V kolikor tretji politični steber, ki ga oblikujemo, zmaga naslednje volitve, bo logični sogovornik nekdo na rahlo levi politični strani.” Kaj to konkretno pomeni? “Če gospod Janša zmaga naslednje volitve, bomo mi naredili vse, da se sestavi koalicijo z največjo stranko na levi strani. Če oni naredijo tako koalicijo, smo mi v njej pripravljeni sodelovati. Če bomo zmagali mi, bo prvi klic na drug politični pol, da se sestavi politična širina in da najdemo ustrezno podporo za ključne reforme.”

Glede dogovora za Janšo pa je Logar  pomnil na odgovor Janše in zahteve po rnitvimandat “Iz njegovega odgovora je verjetno jasno, da je ta stvar težko dogovorjena”.

 

COMMENTS

Wordpress (0)