(V ŽIVO) Sajovic prevzema posle obrambnega ministra od premiera Roberta Goloba – TOPNEWS.si

(V ŽIVO) Sajovic prevzema posle obrambnega ministra od premiera Roberta Goloba

(V ŽIVO) Sajovic prevzema posle obrambnega ministra od premiera Roberta Goloba

Nova ministra za obrambo Borut Sajovic in za vzgojo in izobraževanje Vinko Logaj bosta danes na ministrstvih prevzela posle od svojih predhodnikov. Sajovic jih bo prevzel od premiera Roberta Goloba, ki je začasno vodil resor, potem ko je bil Marjan Šarec izvoljen za evropskega poslanca. Logaj pa bo posle prevzel od Darja Felde, ki je odstopil.

DZ je Sajovica in Logaja imenoval za nova ministra v ponedeljek s 46 glasovi za in 26 proti. Podprli so ju poslanci koalicijskih Svobode, SD in Levice z izjemo Mihe Kordiša ter poslanca narodnosti. Podporo pa so jima odrekli v opozicijskih SDS in NSi.

Dozdajšnji vodja poslancev Gibanja Svoboda Sajovic je med prednostnimi nalogami na mestu ministra za obrambo izpostavil modernizacijo opreme, znanja in kadrov Slovenske vojske. Zavzel se je za dodatno opremljanje s poudarkom na dvojni rabi opreme, nadgradnjo sistema civilne zaščite in reševanja, izgradnjo zmogljivosti dveh srednjih bojnih bataljonskih skupin in vlaganje sredstev v inovacije.

Dolgoletni direktor zavoda za šolstvo Vinko Logaj pa je kot kandidat za šolskega ministra ob predstavitvi svojih načrtov izpostavil povečanje ugleda učiteljev in šole. Med prvimi nalogami na čelu ministrstva je napovedal vzpostavitev dialoga z vsemi deležniki v šolskem prostoru, kot prednostni nalogi pa je navedel tudi prenovo programskega dela vrtcev in šol ter urejanje plačnega sistema.

Dogajanje na MORS- u, kjer bo 10.00 uri prihod novoimenovanega ministra za obrambo Boruta Sajovica pred ministrstvo za obrambo in sprejem z vojaškimi častmi ; predvidoma ob 12.20 izjava za medije novoimenovanega ministra Sajovica in predsednika vlade Roberta Goloba ob primopredaji poslov, bomo prenašali v živo na Topnews.si in YouTube kanalu TopTV Slovenija.

COMMENTS

Wordpress (0)