(V ŽIVO) Protest: Ruparjevi s protestnim shodom pred nacionalko in na Trgu republike “obeležujejo mednarodni dan starejših” – TOPNEWS.si

(V ŽIVO) Protest: Ruparjevi s protestnim shodom pred nacionalko in na Trgu republike “obeležujejo mednarodni dan starejših”

(V ŽIVO) Protest: Ruparjevi s protestnim shodom pred nacionalko in na Trgu republike “obeležujejo mednarodni dan starejših”

“Prošnja za Oče naš, Amin ja rabbi, pozitivne misli.. Dragi Slovenke in Slovenci, prijatelju drugih narodnosti, verniki, kristjani, muslimani, ljudje dobre volje.. Pred mano je težka noč, skrbi mi odganjajo miren sen. Jutri je zame in nas vse pomemben dan. Kažejo se znamenja hudobnih ljudi, ki želijo končati našo zgodbo boja za pokojnine in dostojno življenje upokojenih in vseh državljanov.. Morda je za koga ta boj nepomemben, za veliko starejših pa zagotovo edino upanje, da zaživijo bolje. Starejši smo vse prevečkrat porinjeni ob rob družbe, v pomanjkanju in tesnobi. Ne družijo se, ker ni dovolj pogojev za to, vse prevečkrat mislimo le na konec življenja in tegobe..
Moramo nadaljevti pot, ki bo za vse boljša. Poizkušali nas bodo blatiti, lagati, hujskati proti nam, ustaviti.. Ne želim, da zopet in zopet uničijo vse, kar gradimo zato, da bi lahko oni živeli na naš račun.. Prosim vas za molitev, da bo jutri 1. oktobra vse v redu, da ne bo nagajanja in težav, da povemo ljudem, da je upanje, da smo še živi in da moramo živeti, kot se spodobi! Zaslužili smo si to! Hvala vsem, ki nam pomagate, Bog naj vas blagoslovi! Hvala za molitev, kako zelo rabim spodbudo nocoj, jutri .. Bog pomagaj mi, da bom lahko pomagal drugim!,” je Pavel Rupar zapisal na svojem Facebook profilu pred današnjim protestom, ki sovpada z obeležitvijo mednarodnega dneva starejših.

Protestni shod v organizaciji Inštituta 1. oktober (zbor pred RTV Slovenijai n odhod do državnega zbora, kjer se bo  ob 15. uri začel uradni del protesta  na Trgu republike z nagovori; ter  obeležitev mednarodnega dnevu starejših z naslovom Starifejst  bomo prenašali v živo na Topnews.si in YouTube kanalu TopTV.si

COMMENTS

Wordpress (0)