(VIDEO) Kako sta prizore iz Slovenske Bistrice, kjer so ljudje od ranega jutra v dolgih vrstah čakali za vpis k novi osebni zdravnici, komentirala Janez Janša in Jaša Jenull? – TOPNEWS.si

(VIDEO) Kako sta prizore iz Slovenske Bistrice, kjer so ljudje od ranega jutra v dolgih vrstah čakali za vpis k novi osebni zdravnici, komentirala Janez Janša in Jaša Jenull?

(VIDEO) Kako sta prizore iz Slovenske Bistrice, kjer so ljudje od ranega jutra v dolgih vrstah čakali za vpis k novi osebni zdravnici, komentirala Janez Janša in Jaša Jenull?

Družbena omrežja so  danes preplavile fotografije in posnetki več sto metrov dolge vrste pred Zdravstvenim domom Slovenska Bistrica, kjer so se ljudje prišli vpisati k novi osebni zdravnici. Nekateri so se v vrsto postavili že ob 5. uri zjutraj, ob deveti uri pa je bila kolona dolga že okoli 300 metrov. Kljub vsemu vsi niso prišli na vrsto za vpis k novi osebni zdravnici. Že okoli poldneva so na spletni strani ZD Slovenska Bistrica zapisali, da ni več možno izbrati osebnega zdravnika, saj je kvota že zapolnjena.

 

V Zdravstvenem domu (ZD) Slovenska Bistrica je namreč delo začela nova družinska zdravnica Marija Osovnik. Direktorica Zdravstvenega doma Slovenska Bistrica Urška Sedmak je za medije izjavila, da so vpis pacientov pri novi zdravnici družinske medicine Mariji Osovnikar že zaključili, ker so zapolnili vsa predvidena mesta. “Pričakovali smo tako ogromen naval novih pacientov, zato smo organizirali tri vpisna mesta, predvidevali pa smo, da bi vpis potekal danes ves dan in še v naslednjih dneh, do zapolnitve 1.895 glavarinskih količnikov. Mesta pa so zdaj že zapolnjena.”

S prizori iz Slovenski Bistrici se je začela tudi okrogla miza iniciativa Glas ljudstva z naslovom: “Javno zdravstvo v krempljih privatizacije” na kateri so, poleg moderatorja Jaše Jenulla, sodelovali tudi dr. Dušan Keber, doc. dr. Borut Stražišar in Nevenka Lekše

COMMENTS

Wordpress (0)