Poslanci se bodo seznanili z odstopom Emilije Stojmenove Duh, o napovedani interpelaciji pa naj ne bi razpravljali – TOPNEWS.si

Poslanci se bodo seznanili z odstopom Emilije Stojmenove Duh, o napovedani interpelaciji pa naj ne bi razpravljali

Poslanci se bodo seznanili z  odstopom Emilije Stojmenove Duh, o napovedani interpelaciji pa naj ne bi razpravljali

V DZ se bo danes predvidoma končala zgodba o odstopu ministrice Emilije Stojmenove Duh. Potem ko je premier Robert Golob v DZ že posredoval njeno odstopno izjavo, se bodo poslanci predvidoma le seznanili z njenim odstopom, o napovedani interpelaciji pa naj ne bi razpravljali.

Kot je v četrtek v izjavi za medije dejala Stojmenova Duh, s čisto vestjo in dvignjeno glavo sprejema objektivno odgovornost, predsedniku vlade Robertu Golobu pa je ponudila svoj odstop. Premier je kmalu za tem prek družbenega omrežja X sporočil, da je odstop sprejel, zvečer pa je odstopno izjavo že posredoval v DZ.

Na dnevnem redu današnje seje je sicer še vedno razprava ob interpelaciji zoper Stojmenovo Duh, ki jo je že drugič vložila SDS. Ker pa je Golob v DZ že posredoval odstopno izjavo, se bodo poslanci z njo predvidoma seznanili že ob začetku seje, s čimer bo točka dnevnega reda o interpelaciji postala brezpredmetna, so pojasnili v Golobovem kabinetu.

Ministrici bo funkcija s tem prenehala. Predsednik vlade mora nato v desetih dneh po prenehanju funkcije ministra predlagati novega ministra ali obvestiti državni zbor, da bo funkcijo tega ministra začasno opravljal sam ali jo poveril drugemu ministru.

Ministrica Stojmenova Duh je sicer svoj odstop premierju ponudila po večmesečnih očitkih o nepravilnosti pri nakupu 13.000 računalnikov, nanjo so leteli tudi očitki o odsotnosti rezultatov in o vodenju ministrstva, njeno usodo pa je zapečatilo razkritje, da je na službenem vozilu v Avstriji uporabila modre luči, pozneje pa želela doseči, da tamkajšnji organi ne bi končali prekrškovnega postopka zaradi prehitre vožnje na avstrijski avtocesti.

Stojmenova Duh je v četrtek navedbe v članku N1, da so se za vožnjo v Avstriji skušali izogniti globi, označila za neresnične, ker kazni še niso prejeli. Zavrnila je tudi kritike glede odsotnosti rezultatov in vodenja ministrstva.

COMMENTS

Wordpress (0)