(VIDEO) “Nikoli nisem zahtevala tega od voznika, ne doma ne v tujini” – Emilija Stojmenova Duh o tem, da se v aferi “modre luči” pojavlja veliko neresnic – TOPNEWS.si

(VIDEO) “Nikoli nisem zahtevala tega od voznika, ne doma ne v tujini” – Emilija Stojmenova Duh o tem, da se v aferi “modre luči” pojavlja veliko neresnic

(VIDEO) “Nikoli nisem zahtevala tega od voznika, ne doma ne v tujini” – Emilija Stojmenova Duh o tem, da se v aferi “modre luči” pojavlja veliko neresnic

Ministrica za digitalno preobrazbo Emilija Stojmenova Duh se bo v luči afere modre luči popoldne sestala s poslanci Svobode. Vsa pojasnila bo podala v naslednjih urah, ker se pojavlja veliko neresnic, je dejala ob prihodu na današnjo sejo vlade. Koalicijski partnerji napovedujejo, da bodo v petek na glasovanju ob interpelaciji vzdržani.

Ministrica Stojmenova Duh se je v sredo ponovno znašla v središču pozornosti, potem ko je portal N1 razkril, da je na službenem vozilu v Avstriji uporabila modre luči, pozneje pa želela doseči, da tamkajšnji organi ne bi končali prekrškovnega postopka zaradi prehitre vožnje na avstrijski avtocesti.

Ob prihodu na današnjo sejo vlade je dejala, da se v povezavi z omenjeno afero pojavlja veliko neresnic, ena od teh je po njenih besedah ta, da je od voznika zahtevala, da prižge modre luči. “Nikoli nisem zahtevala tega od voznika, ne doma ne v tujini,” je zatrdila. Obenem je poudarila še, da so tudi zaposleni na ministrstvu zmeraj ravnali v skladu z navodili pristojnih organov.

Na novinarska vprašanja o tem, ali bo morda odstopila z ministrskega položaja in ali še uživa podporo predsednika vlade Roberta Goloba, ni odgovorila.

Poslance Svobode bo torej ministrica s pojasnili poskušala pomiriti popoldne. Medtem pa so koalicijski partnerji, SD in Levica, po današnjih rednih koalicijskih usklajevanjih napovedali, da se bodo v primeru, da Stojmenova Duh ne bo odstopila in bo v petek dejansko prišlo do interpelacije v DZ, pri glasovanju vzdržali.

Na koalicijskih usklajevanjih so namreč na kratko govorili tudi o ministrici Stojmenovi Duh, a v SD in Levici o morebitnih namigih iz vrst Svobode, ali ministrica še uživa njihovo podporo, še niso želeli govoriti. Pričakujejo pa, da bo to bolj jasno po srečanju ministrice s poslanci največje vladne stranke.

Namestnica vodje poslanske skupine SD Meira Hot je sicer na vprašanje, ali pričakujejo ministričin odstop, odgovorila: “Pričakovala bi, ampak kaj bo, pa bomo videli”. Da zgodba o nakupu računalnikov in najnovejša afera kažeta na odnos Stojmenove Duh, pa je ocenil vodja poslancev Levice Matej Tašner Vatovec. Kot je dodal, ministrice ne bodo aktivno rušili, tudi sami pa čakajo na izplen popoldanskega sestanka v Svobodi.

Predsednica DZ, sicer tudi ustanovna članica Svobode in njena nekdanja podpredsednica, Urška Klakočar Zupančič je medtem ob robu seje DZ dejala, da bo sama počakala na pojasnila ministrice, zatem pa si bo tudi lahko ustvarila mnenje, saj doslej s Stojmenovo Duh še ni govorila in ve samo to, kar je prebrala v medijih.

Nezadovoljen z ministrico naj bi bil tudi premier Robert Golob, ki pa se te dni službeno mudi v New Yorku.

COMMENTS

Wordpress (0)