(VIDEO) “Dva vaška posebneža, eden z Lenarta, drugi pa z Grosupljega, sta se očitno najdla zato, da blokirata postopek celotni Evropski Uniji” – Lenart Žavbi takole nad Franca Breznika in Janeza Janšo – TOPNEWS.si

(VIDEO) “Dva vaška posebneža, eden z Lenarta, drugi pa z Grosupljega, sta se očitno najdla zato, da blokirata postopek celotni Evropski Uniji” – Lenart Žavbi takole nad Franca Breznika in Janeza Janšo

(VIDEO) “Dva vaška posebneža, eden z Lenarta, drugi pa z Grosupljega, sta se očitno najdla zato, da blokirata postopek celotni Evropski Uniji” – Lenart Žavbi takole nad Franca Breznika in Janeza Janšo

Kot smo že poročali je predsednica Evropske komisije Ursula von der Leyen  predstavitev sestave prihodnje komisije v Evropskem parlamentu, ki je bila  sprva predvideno za sredo, preložila na prihodnji torek, saj Slovenija še ni zaključila postopka imenovanja komisarske kandidatke, so sporočili danes v Bruslja.

Vendar sodeč po današnjih izjavah Franca Breznika ni gotovo, da bo v petek odbor za evropske zadeve sploh  zasedal in dal mnenje glede kandidatke Marte Kos, ker ni prejel zahtevane korespondence  pisma med Von der Leynovo in kabinetom predsednika vlade Roberta Goloba.

“Kar se tiče dokumentacije nismo prejeli. Poslanke in poslanci pa nenazadnje tudi slovenska javnost, gre za suverenost slovenske države, nenazadnje tudi samostojne veje oblasti  kot je državni zbor je ta, da želimo izvedeti zakaj je bil Tomaž Vesel zavrnjen in zakaj si moramo danes iskat novega kandidata,” je med drugim dejal Breznik in dodal: “Bomo počakali,bomo počakali  dokler ne bodo dostavili. Jaz mislim, da Slovenija ima še vedno ustavno parlamentarno demokracijo, vlada je izvoljena v parlamentu, parlament je samostojna veja oblasti , odbor za zadeve EU je poseben odbor”.

Breznik je komentiral tudi preložitev predstavite nove evropske komisije, kjer Von der Leynova čaka Slovenijo.

“Poglejte ponovno vračam odgovor predsednici evropske komisije, zadnji trenutek se je ona odpovedala slovenskemu kandidatu. Prvič pričakujemo pismo tako, da ona naj počaka, ona se je odpovedala slovenskemu kandidatu, nismo se mu mi. Mi  smo ga pripravili pravi čas in še enkrat ponavljam: Sam sem prekinil dopust, številni kolegi članice in člani odbora so prekinili dopust. Veste, da smo imeli poslanske počitnice, parlament je zaprt, tudi v tem času je to tudi neka procedura. Mi smo vse te zadeve rešili. Šli smo na roke tako njej, kot vladi speljali ta postopek korektno, poslali v pravem času. Ona si je pustila čas in sedaj je po dolgem času začela razmišljati, da bi pritisnila na neko šibko članico In žal na našo žalost se je kot ta šibka v tem primeru predstavila vlada RS”.

 

“Dva vaška posebneža, eden z Lenarta, drugi pa z Grosupljega sta se očitno najdla zato, da blokirata postopek celotni Evropski Uniji. Jaz svetujem, da tisti, ki pisem niso zanali odpirat niti od svojih ministrov, naj niso preveč pametni o pismih. Zdaj prvo kot prvo očitno nekdo , ki ni iz vladne stranke več ve o tej dokumentaciji, kot vsi ostali. To je bom rekel zanimivo. Vlada je na prvo pismo že odgovorila, če bo zdaj prišlo še eno bo dobil še en odgovor, ampak to ne more iti v nedolgled. In res še enkrat ponavljam , če imamo v Ameriki politike, ki so čudni, imamo pri nas vaške posebneže,” pa je zaplet komentiral poslanec Svobode Lenart Žavbi .

COMMENTS

Wordpress (0)