Notranji minister Srbije Ivica Dačić potrdil, da so hrvaško pevko Severino pridržali mejni policisti na podlagi seznama “verbalnih deliktov” – TOPNEWS.si

Notranji minister Srbije Ivica Dačić potrdil, da so hrvaško pevko Severino pridržali mejni policisti na podlagi seznama “verbalnih deliktov”

Notranji minister Srbije Ivica Dačić potrdil, da so hrvaško pevko Severino pridržali mejni policisti na podlagi seznama “verbalnih deliktov”

– Srbski predsednik Aleksandar Vučić je zadrževanje pevke Severine Vučković na srbski meji ocenil kot nepotrebno in neumno. Napovedal je, da bodo sezname ljudi, na kakršnem se je znašla hrvaška pevka, ukinili v naslednjih dneh, poročajo srbski mediji. Incident, ki se je zgodil v nedeljo zvečer, je odmeval po vsej regiji.

Srbska policija je v nedeljo zvečer na meji s Hrvaško več ur zadrževala hrvaško pevko Severino Vučković. Po zaslišanju, med katerim so jo spraševali o vrsti političnih tem, so ji odobrili vstop v državo, a se je pevka odločila za vrnitev na Hrvaško.

“Mislim, da je to popolnoma nepotrebno, pa ne zaradi te Severine, o kateri si mislim vse najslabše, ampak zato, ker se mi to sicer zdi neumno,” je v ponedeljek na srbski televiziji Pink dejal Vučić. Pri tem je še poudaril, da pevke po besedah srbskega notranjega ministra Ivice Dačića niso priprli, ampak so jo zadržali na meji, “in to dve uri, nič več”.

Po pisanju srbskih medijev je mejna policija v primeru Severine izvedla redni postopek tako kot pri vseh drugih, za katere srbski državni organi ocenijo, da so dajali sporne izjave v medijih. To je v ponedeljek potrdil tudi Dačić in napovedal ukinitev popisov ljudi, ko gre za vprašanje verbalnega delikta, saj da to ne predstavlja kršitve zakonodaje.

Vučić je v ponedeljek na televiziji Pink nato še dejal, da “neki seznami z desetinami ljudi” obstajajo že od prej in da verjame, da bodo vse te sezname ukinili v naslednjih dveh ali treh dneh.

Dačić, ki  se je prav tako oglasil o Severini je razkril, zakaj so  Severino “zadržali na meji”. Potrdil je, da so hrvaško pevko pridržali mejni policisti na podlagi seznama ‘verbalnih deliktov’.

Hrvaško pevko Severino Vučković so v nedeljo zvečer pridržali na srbski meji, izve Blic. Pridržala jo je srbska policija, po navedbah vira Blica pa naj bi jo policija pridržala, ker naj bi v medijih podala nekaj kontroverznih izjav, poroča Jutranji list.

Po pogovoru s pristojnimi “organi” so Severini nato dovolili vstop v Srbijo, a se je vrnila na Hrvaško in revoltirano zavrnila vstop v Srbijo. Srbski notranji minister Ivica Dačić je včeraj  podal uradno izjavo, v kateri se je dotaknil tudi tega primera. Potrdil je, da so hrvaško pevko mejni policisti pridržali na podlagi seznama “verbalnih deliktov”.

“Severina ni bila niti pridržana niti aretirana, niti ji ni bil prepovedan vstop v Srbijo, ampak so jo pridržali zaradi kontrole,” je za srbski Kurir povedal Dačić . Napovedal je, da bo zahteval “ukinitev seznama, ko gre za verbalne delikte”.

Severino na meji ustavili ob 19.35, nastopiti pa naj bi na zasebnem dogodku, v sklopu svojega rojstnega dne, ki se začne ob 23. uri. Na meji so jo zadržali do 23.35, ko je zahtevala, da ji vrnejo dokumente in ji omogočijo vrnitev na Hrvaško. Ko so jo ustavili, je policija poklicala inšpektorje, ki naj bi jo spraševali o Nevihti, Srebrenici in litiji (torej protestih v Srbiji), nato pa so ji preiskali ves avto.

Omenili so tudi Jasenovac in Tuđmana , nato pa se sklicevali na njen zapis na družbenih omrežjih – vprašali so jo namreč, zakaj je ob fotografiji demonstracij proti rudarjenju litija zapisala, da obožuje “takšno Srbijo”.

COMMENTS

Wordpress (0)