(VIDEO) Goran Dragić v Stožicah: “Noč zmaja” – spektakel, kot ga še ni bilo – TOPNEWS.si

(VIDEO) Goran Dragić v Stožicah: “Noč zmaja” – spektakel, kot ga še ni bilo

(VIDEO) Goran Dragić v Stožicah: “Noč zmaja” – spektakel, kot ga še ni bilo

Kapetan zlate slovenske košarkarske reprezentance Goran Dragić je danes v Stožicah na spektakularen in veličasten način s poslovilno tekmo sklenil športno pot. V svoji zadnji tekmi, ki ni imela nikakršnega tekmovalnega naboja, je 38-letni Dragić s svojo ekipo Team Gogi v razprodani dvorani premagal ekipo Team Luka na čelu z Luko Dončićem s 108:86.

Vstopnice za poslovilno tekmo, na kateri se je trlo nekdanjih in zdajšnjih zvezdnikov košarke, so bile razprodane v rekordno hitrem času, Dragić pa bo s tekmo zbiral finančna sredstva za mlade iz ogroženih okolij.

Skozi tekmo, ob praktično vsaki minuti odmora ali prekinitvi, so navijači poleg košarkarskih vragolij spremljali tudi razne točke, s katerimi so se poklonili in presenetili ljubljenega Gogija.

Med najzanimivejše spadajo dvoboj ena na ena med bratoma Dragić, raznovrstne glasbene točke (Joker Out, Magnifico …) in skupina Dunking Devils med polčasom, nogometni obračun med ekipama in pozdrav na daljavo Luke Modrića sredi tretje četrtine ter zahvala zvezdnikov lige NBA ob stoječem aplavzu s tribun, ki ga je Dragić pospremil s solzami v očeh. Zadnje tri zelo čustvene minute je na parketu preživel s svojo družino.

Po koncu tekme, ura se je ustavila pri natanko 7,7 sekunde do konca v spomin na eno izmed njegovih številk, je Dragić večer označil kot enega najlepših v svojem življenju, navijači pa so ga pospremili z vzkliki “MVP”. Po uradni statistiki je svoj zadnji košarkarski večer na parketu zaključil s 23 točkami, 11 skoki in sedmimi podajami.

Ob njem so se v Stožicah s koši najbolj pozabavali še Boban Marjanović in Klemen Prepelič (oba 19 točk) ter Nikola Jokić (15).

V prvi postavi ekipe Team Gogi so ob Dragiću tekmo začeli Steve Nash, Nikola Vučević, Vlatko Čančar in Vladimir Radmanović, medtem ko so v začetni peterki ekipe Team Luka ob Dončiću bili še Jokić, Bogdan Bogdanović, Luis Scola in Robin Lopez.

 

V Dragićevi ekipi so bili še Sani Bečirović, Aleksandar Ćapin, Nebojša Joksimović, Jaka Lakovič, Domen Lorbek, Prepelič, Zoran Dragić, Saša Pavlović, Matjaž Smodiš, Žiga Dimec, Primož Brezec, Rašo Nesterović, Predrag Danilović, Chris Bosh in Erazem Lorbek. S klopi so košarkarje taktično usmerjali Spasoje Todorović, Kevin McHale, Alvin Gentry, Aleksandar Đikić, Jure Zdovc, Chris Quinn in Dalibor Damjanović.

V nasprotno zasedbo je Dragićev naslednik v vlogi reprezentančnega kapetana izbral še Alekseja Nikolića, Matica Rebca, Bena Udriha, Jako Blažiča, Eda Murića, Boštjana Nachbarja, Uroša Slokarja, Sašo Zagorca, Miho Zupana, Marjanovića, Gašperja Vidmarja, Dejana Bodirogo, Dirka Nowitzkega, Miroslava Berića in Josha Richardsona. Zasedbo so vodili Igor Kokoškov, Aleksandar Đorđević, Aleš Pipan, Rado Trifunović, Memi Bečirović in Zoran Martić.

Dragić je sicer v ligi NBA odigral prek tisoč tekem in dosegel 13.448 točk, v dresu Slovenije je zbral 90 nastopov. Bil je član prve peterke na dveh evropskih prvenstvih (2013, 2017), 2014 je pristal v tretji peterki lige NBA in obenem prejel naziv za igralca, ki je najbolj napredoval.

Leta 2018 je kot prvi Slovenec igral na tekmi zvezd lige NBA ter bil štirikrat igralec tedna lige. Njegovo zlato obdobje je bilo med letoma 2013 in 2018. V rednem delu lige NBA je takrat odigral 374 tekem, v povprečju dosegal 17,7 točke in 5,4 podaje. Izjemno obdobje je 2017 nadgradil z zlato medaljo na evropskem prvenstvu v Istanbulu in nazivom najkoristnejšega igralca prvenstva.

Zadnja tekma Dragića je ob tem ob izjemnih športnih posameznikih v slovensko prestolnico privabila tudi posameznike s področja gospodarstva na mednarodnem poslovnem dogodku Night of the Dragon Business Talk v petek v hotelu Austria Trend.

Pred današnjo tekmo so parket v Stožicah ogreli z dobrodelno gala večerjo. Štiristo udeležencev petkovega večernega dogodka je bilo priča izboru ekip, plesno-glasbenim točkam ter dobrodelni dražbi.

COMMENTS

Wordpress (0)