(VIDEO) “To je grozno”: Poglejte kako so se v Bjelovarju na Hrvaškem spopadli dve skupini Romov- Posnetki pretepa iz Kočevja so proti temu prav “nedolžni” – TOPNEWS.si

(VIDEO) “To je grozno”: Poglejte kako so se v Bjelovarju na Hrvaškem spopadli dve skupini Romov- Posnetki pretepa iz Kočevja so proti temu prav “nedolžni”

(VIDEO) “To je grozno”: Poglejte kako so se v Bjelovarju na Hrvaškem spopadli dve skupini Romov- Posnetki pretepa iz Kočevja so proti temu  prav “nedolžni”

V spopadu v središču Bjelovarja, ki se je zgodil  v noči iz četrtka na petek  nekaj minut po polnoči, je bilo šest oseb lažje poškodovanih, ena oseba je bila ustreljena s strelnim orožjem, 12 pa so jih pridržali, močno spominja na  na nedavno dogajanje na, pretresljiv posnetek pretepa iz Kočevja, ko so Romi napadli policiste.

Na Trgu hrvaških veteranov v Bjelovarju je prišlo do fizičnega obračuna med več osebami in uporabe strelnega orožja.

 

“To je grozno, kar se je zgodilo sinoči v Bjelovarju. Le po zaslugi hitrega odziva občanov in Bjelovarske policije, ki se ji zahvaljujem za odziv, smo se tragediji izognili. To je za Bjelovar nesprejemljivo in zahtevam najstrožje kazni pravosodnega sistema za vse udeležence. Ta incident ne sme metati sence na romsko prebivalstvo v našem mestu, ki živi v miru, tako kot vsi državljani našega mirnega in varnega mesta. Pogovarjal sem se s predstavniki romske manjšine mesta Bjelovar, ki so mi potrdili, da gre za romske naseljence, ki živijo v odnosu Hrvaško-Nemčija .V vsakem primeru bomo namestili dodatne kamere, ki so se doslej izkazale za zadetek, in pomagali policiji pri iskanju storilcev takih in podobnih kaznivih dejanj.Bjelovar bo še naprej mirno in varno mesto!,” je ob objavi video posnetka na Facebook profilu  zapisal avtor posnetka.

 

V dveh dneh sta se tako  dva velika obračuna bjelovarskih Romov. Epilog – 7 ranjenih in 19 aretiranih. Tako župan kot predstavniki romske skupnosti trdijo, da gre za osamljene dogodke. Kljub temu , da domačo tvitosfero še vedno vznemirjajo posnetki spopada Romov s policisti v Kočevju pa je Kočevski incident prav nedolžen proti temu , kar se je dogajalo na Hrvaškem, kjer je bilo  v uporabi orožje in avtomobili.

COMMENTS

Wordpress (0)