(VIDEO) “Slovenski medvedi” – Tina Gaber svoj drugi podkast namenila štrim ujetim medvedom: “Nihče od njih si ne zasluži biti celo življenje, 30 dolgih let, zaprt v mali, železni kletki…” – TOPNEWS.si

(VIDEO) “Slovenski medvedi” – Tina Gaber svoj drugi podkast namenila štrim ujetim medvedom: “Nihče od njih si ne zasluži biti celo življenje, 30 dolgih let, zaprt v mali, železni kletki…”

(VIDEO) “Slovenski medvedi” – Tina Gaber svoj drugi podkast namenila štrim ujetim medvedom: “Nihče od njih si ne zasluži biti celo življenje, 30 dolgih let, zaprt v mali, železni kletki…”

Tina Gaber je minuli teden v svojo drug spletno oddaji pokast  Tina  namenila  ujetništvu štirih rjavih medvedov. “Smo v letu 2024. Po tihem se imenujemo sodobna država. In res. Naša podjetja so v samem vrhu glede novih tehnologij, imamo vrhunske znanstvenike, inovatorje, inženirje. Celo vesolje osvajamo z lastnimi sateliti! Ampak. Imamo pa tudi štiri gostilne, ki svojim gostom še vedno razkazujejo medvede v kletkah. Vprašanje, ki si ga moramo zastaviti, je: Kako je to mogoče? Predvsem pa, zakaj so peticijo za naše medvede sprožili šele ogorčeni tuji turisti,” je Gaber v pokastu Slovenski medvedi kritizirala ujetništvo štirih medvedov in dodala: “Medvede omenjamo kot našo nacionalna posebnost, kulturno in naravno dediščino. Rjavi medved je tudi ustrezno zaščiten, a kot kaže, za naš tradicionalno elastičen način razlage predpisov, to ne zadostuje. Ne, ni še konec. Ob vsem tem je naša država en največjih trgovcev z medvedjim mesom”.

 

 

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Tina Gaber (@tina_gaber)

 

“Naša želja je, da 4 ŽALOSTNIM MEDVEDOM, za katere se SLOVENCI borimo že leta, končno zagotovimo DOSTOJNO življenje.

NIHČE od njih si ne zasluži biti celo življenje, 30 dolgih let, zaprt v mali, ŽELEZNI KLETKI, jesti POMIJE, živeti na golem BETONU, biti BREZ kakršnekoli primerne VETERINARSKE oskrbe, kazati VSE znake hudega trpljenja in BOLEZNI, trpeti hudo vročino in mraz, se SAMOPOŠKODOVATI in hkrati biti NA RAZSTAVO gostom gostilne ALI obiskovalcem nekega parka.

Če imaš vsaj malo rad žival, ji boš privoščil življenje v OGROMNEM gozdnatem zavetišču z najboljšimi svetovnimi veterinarji za medvede, sploh če te to ne stane NITI evra, ker je vse na TUJE stroške.

Zaradi 4 po srednjeveško ZAPRTIH medvedov je Slovenija OČRNJENA z mednarodno peticijo, ki kroži po celem SVETU,” je Tina Gaber zapisala na Instagramu, kjer je svoja zapis zaključila z besedami: “Medvedov v kletkah ni več ne v Srbiji, ne v Bolgariji, ne v Romuniji in ne v Albaniji. “Vsi Balkanci so razumno oddali svoje medvede. Tudi tisti najbolj trmasti, ki so jih izrabljali za zaslužek. Vsi!! Sprašujem se – Kaj je narobe z nami? Zakaj se že 20 let krši zakonodaja? Kje je zdrav razum in sočutje do živali? Prisežem, ko prvi lastnik popusti, bomo njegovi oboževalci do konca življenja”.

 

COMMENTS

Wordpress (0)