Kamala Harris bo razkrila ime podpredsedniškega kandidata – Izbira med guvernerjem Pensilvanije Joshem Shapirom, senatorjem iz Arizone Markom Kellyjem in guvernerjem Minnesote Timom Walzem. – TOPNEWS.si

Kamala Harris bo razkrila ime podpredsedniškega kandidata – Izbira med guvernerjem Pensilvanije Joshem Shapirom, senatorjem iz Arizone Markom Kellyjem in guvernerjem Minnesote Timom Walzem.

Kamala Harris bo  razkrila ime podpredsedniškega kandidata – Izbira med guvernerjem Pensilvanije Joshem Shapirom, senatorjem iz Arizone Markom Kellyjem in guvernerjem Minnesote Timom Walzem.

Podpredsednica ZDA Kamala Harris, ki se kot predsedniška kandidatka demokratov podaja v boj za Belo hišo, naj bi danes sporočila, kdo bo njen podpredsedniški kandidat v volilni tekmi. Pričakovati je, da bo skupaj z njim že nastopila na današnjem predvolilnem zborovanju v Filadelfiji v zvezni državi Pensilvanija.

Harris, ki si je že zagotovila predsedniško nominacijo demokratske stranke, se je v minulih dneh pogovarjala z več potencialnimi kandidati za podpredsednika. Seznam kandidatov se je nazadnje skrčil na pet imen, pri čemer je Harris v nedeljo v Washingtonu opravila pogovore s tremi vodilnim. Harrisova se  se osredotoča na guvernerja Pensilvanije Josha Shapira in guvernerja Minnesote Tima Walza, je za CNN povedalo več virov, ki so seznanjeni z zadevo, čeprav je postopek, kot so opozorili ti viri, še tekoč in nobenega od finalistov ni mogoče izključiti, dokler se Harris ne odloči. . Senator iz Arizone Mark Kelly je od ponedeljka popoldne ostal v igri, je povedal vir za CNN.

Kot favorit se je v minulih dneh omenjal 51-letni Shapiro, ki po poročanju medijev velja za dokaj zmernega in je zelo priljubljen. Ko bo izbrala svojega podpredsedniškega kandidata, namerava Harris skupaj z njim obiskati ključne zvezne države, kjer so republikanski in demokratski predsedniški kandidati običajno najbolj izenačeni, začenši s Pensilvanijo.

Demokrati so sicer v ponedeljek sklenili spletno glasovanje o nominaciji Kamale Harris za predsedniško kandidatko. 59-letna Harris bo nominacijo uradno sprejela na demokratski konvenciji v Chicagu sredi avgusta.

COMMENTS

Wordpress (0)