(VIDEO) “V jeseni se vračam v politiko” – Karel Erjavec se vrača, ker “situacija zahteva tudi izkušene politike, ne samo vedno nove obraze” – TOPNEWS.si

(VIDEO) “V jeseni se vračam v politiko” – Karel Erjavec se vrača, ker “situacija zahteva tudi izkušene politike, ne samo vedno nove obraze”

(VIDEO) “V jeseni se vračam v politiko” – Karel Erjavec se vrača, ker “situacija zahteva tudi izkušene politike, ne samo vedno nove obraze”

Karel Erjavec nekdanji predsednik Demokratične stranke upokojencev Slovenije (DeSUS), ki je bil je minister v šestih slovenskih vladah, se vrača v politiko.

Erjavec je bil v vladi Janeza Ivana Janše (2004–2008) minister za obrambo, ko je predsedoval Borut Pahor (2008–2011) je bil minister za okolje in prostor. Po letu in pol je odstopil s položaja. Ko je Janez Janša drugič postal slovenski premier (2012–2013), je Erjavec dobil mesto ministra za zunanje zadeve; isto mesto je zasedel v naslednji vladi pod vodstvom Alenke Bratušek in v 12. vladi Republike Slovenije, ko je bil premier dr. Miro Cerar.

Kot minister je sodeloval tudi v vladi Marjana Šarca, in sicer je znova prevzel obrambni resor. Po drugem odhodu iz stranke DeSUS je zapustil politiko in se zaposlil v podjetju Iskratel, danes pa se posveča družini in uživa v razkošju za
Na Vršiču na slovesnosti ob Ruski kapelici, kjer je bil ena od osrednjih gostov iz domače politike  na slovesnosti ob Ruski kapelici, je včeraj napovedal vrnitev v aktivno politiko

“Moram pa reči, da me veliko ljudi nagovarja, da bi se vrnil v politiko. Opravljam določene pogovore in v jeseni sem bom odločil ali bomo ustanovili kakšno novo stranko, ker vidim, da ta tej politiki v tem trenutku manjka veščin, ji manjka nekaj izkušenosti in jaz mislim , da potrebujemo kakšno stranko, ki bi združevala ljudi, ki so že delovali v politiki, ki imajo neko politično kilometrino. Ne glede na vse so časi težko, vemo da pač svet zahteva tudi izkušene politike ne samo vedno nove obraze.

 

 

COMMENTS

Wordpress (0)