Kaj je šlo tako hudo narobe, da Tine Gaber tokrat ne bo na sliki z Macronom, čeprav je že imela plačano karto za Pariz? – TOPNEWS.si

Kaj je šlo tako hudo narobe, da Tine Gaber tokrat ne bo na sliki z Macronom, čeprav je že imela plačano karto za Pariz?

Kaj je šlo tako hudo narobe, da Tine Gaber tokrat ne bo na sliki z Macronom, čeprav je že imela plačano karto za Pariz?

Slovensko hišo v Parizu, ki bo v času olimpijskih iger namenjena promociji Slovenije, je danes obiskal predsednik vlade Robert Golob. Kot je dejal, jo bodo s ponosom predstavljali tujcem iz celega sveta, tako športnikom kot nešportnikom in vsem, ki jih bo zanimala. Uradno bodo Slovensko hišo, ki stoji v pariškem parku La Villette, odprli v soboto.
Golob je povedal, da je Slovenija izjemna dežela, ki nima samo izjemne narave, pač pa tudi izjemne športnice in športnike. Verjame, da bomo nanje v prihodnjih dneh zelo ponosni. Ob tem je izrazil čestitke Olimpijskemu komiteju Slovenije in vsem partnerjem in sodelavcem, ki so sodelovali pri pripravi Slovenske hiše.

Dodal je, da je vlada soglasno podprla idejo o Slovenski hiši. “Soglasni smo bili, da moramo v Parizu to priložnost maksimalno izkoristiti, ne samo zato, da bi dobili čim več medalj, ampak da pustimo čim večji pečat,” je pozval.

Po njegovih besedah smo velikokrat ponosni na športnike, ko ti osvajajo medalje, po mesecu ali dveh pa nanje pozabimo. “Osrednja tema pogovorov s predsednikom olimpijskega komiteja je bila, kako se s spremembo zakonodaje na davčnem in pokojninskem področju približati potrebam, ki jih imajo športniki po zaključku kariere,” je povedal. S predsednikom Olimpijskega komiteja Slovenije Franjem Bobincem se bo vlada na to temo ponovno srečala septembra.

Popoldan je imel Golob na programu tudi srečanje s francoskim predsednikom Emmanuelom Macronom in se mu zahvalil za podporo pri investiciji v proizvodnjo novega električnega twinga v Novem mestu. “Brez predsednika Macrona tega podpisa ne bi bilo in tudi zato sem tukaj v Parizu – da se mu osebno zahvalim za njegovo pomoč na tem področju,” je ob obisku Slovenske hiše še povedal Golob.

V kabinetu predsednika vlade so  pred odprtjem OI napovedali, da se bo premier Robert Golob v spremstvu partnerke Tine Gaber udeležil petkove otvoritvene slovesnosti olimpijskih iger. Medtem ko se predsednica Nataša Pirc Musar s soprogom in Golob že mudijo v francoski prestolnici, pa se Gabrova tja ni odpotovala.

Kot poroča 24ur, naj bi Golobova partnerka  odhod odpovedala v zadnjem trenutku, in sicer ko je bila že na letališču. V kabinetu predsednika vlade so za omenjeni medij potrdili, da so tudi za Gabrovo že kupili letalsko karto v vrednosti 500 evrov, o vzrokih za nenadno odpoved pa niso želeli govoriti.

Gabrova je na družbenih omrežjih delila posnetke, iz katerih je razvidno, da si je veliko otvoritveno slovesnost ogledala v neposrednem prenosu na televiziji.

COMMENTS

Wordpress (0)