(VIDEO) “Svojega ne bo pri meni dosegel ne z eno, ne 50- timi tožbami” – Luka Mesec dobil že tretjo tožbo od Roka Snežiča – TOPNEWS.si

(VIDEO) “Svojega ne bo pri meni dosegel ne z eno, ne 50- timi tožbami” – Luka Mesec dobil že tretjo tožbo od Roka Snežiča

(VIDEO) “Svojega ne bo pri meni dosegel ne z eno, ne 50- timi tožbami” – Luka Mesec dobil že tretjo tožbo od Roka Snežiča

Zaradi kazenske tožbe, ki jo je proti njemu vložil davčni svetovalec Rok Snežič, se je 4. julija na ljubljanskem sodišču zagovarjal minister za delo Luka Mesec. Ker ga je na predvolilnem soočenju marca 2022 na TV Slovenija označil za kriminalca in del oligarhije oziroma klike, ga toži zaradi žaljive obdolžitve. »Glede besede kriminalec … Zavedam se teže svojih besed, uporabil sem jih premišljeno po presoji njegovih dejanj, ki so javnosti dobro znane. Kriminalec je človek, ki je bil obsojen zaradi kaznivih dejanj. Snežič je bil pravnomočno obsojen zaradi pranja denarja in utaje davkov. In tudi po prestani kazni še ne kaže rehabilitacije – nič ne kaže, da se je s tistim, kar je počel, nehal ukvarjati,« je  po poročanju Dnevnika dejal obtoženi. Mesec.

Luka Mesec pa je po sojenju, ki se bo nadaljevalo oktobra, dobil že eno že tretjo tožbo Roka Snežiča, kot je sporočil v videu objavljenem na družbenem omrežju X: ” Rok Snežič,  javnosti pozna kot doktor davčnih utaj, ima proti meni vložene že kar tri tožbe. Vzorec je vsakič isti. Vsakič, ko uporabim v istem stavku “Rok Snežič” in “kriminalec”, dobim nov poziv na sodišče…”

Na zadnjem soočanju na sodišču je bil  zaslišan so tudi Rok Snežiča, dvojni doktor prava (doktoriral je v Sloveniji in BiH, je opozoril), ki mu je bila za vložitev kazenske tožbe odobrena brezplačna pravna pomoč. Kot je dejal, so ga drugi opozorili, da ga je Mesec na soočenju žalil, in ko si je posnetek ogledal, je videl, da je to res. Za tožbo se je odločil, da bi utišal ministra, ki o njem že vrsto let govori neresnice in ga javno žali. Res je bil v preteklosti obsojen, je dejal, a ni bil zaprt, pač pa je po priznanju krivde v dogovoru s tožilstvom dosegel alternativno prestajanje kazni v obliki vikend zapora. Ta sodba je medtem že izbrisana in velja za nekaznovanega. Očitki, da se ni rehabilitiral, so prav tako neresnični: v zadnjih letih je bil v štirih kazenskih postopkih, vendar je v dveh primerih tožilstvo umaknilo obtožbo, v dveh pa je bil oproščen.

»Nisem kriminalec, ampak licenciran lobist. Verjemite, da me je komisija za preprečevanje korupcije dobro preverila, preden sem dobil licenco,« je dejal in poudaril, da mu je Mesec s svojimi očitki naredil veliko škodo. Ljudje ga ne pooblaščajo več za lobiranje in si ne upajo poslovati z njim, tako da skoraj nima dela. Meščeve očitke, da se ga ne drži zaman vzdevek doktor davčnih utaj, je zavrnil, češ da ima ta vzdevek le zaradi doktorata na to temo.

V zvezi z afero Dars so pri njem res opravili hišno preiskavo, a nima nobenega sklepa o tem, da je del preiskave, je rekel. Meščev očitek, da Fursu dolguje pol milijona evrov, je zanikal in pojasnil, da je dolg decembra lani zastaral. V sodni spis je vložil potrdilo, da tudi v BiH ni bil kaznovan. »In od tam nisem bil izgnan, kot trdi Mesec, ampak mi je bil izdan sklep o prepovedi vstopa, ker mi je bilo očitano, da sem terorist. Ampak to je zdaj že razveljavljeno,« je dejal. Novinarja, ki je o njem pisal kot o teroristu, toži, prav tako je sprožil deset kazenskih postopkov zoper novinarje portala Necenzurirano, ki so najpogosteje širili neresnice o njem, pravi. Sojenje se bo, kot je poročal Dnevnik nadaljevalo oktobra.

COMMENTS

Wordpress (0)