Robert Golob po proračunski seji s Falconom nocoj v Frankfurt na tekmo Slovenija Portugalska – Jelka Godec jezna – TOPNEWS.si

Robert Golob po proračunski seji s Falconom nocoj v Frankfurt na tekmo Slovenija Portugalska – Jelka Godec jezna

Robert Golob po proračunski seji s Falconom nocoj v Frankfurt na tekmo Slovenija Portugalska   – Jelka Godec jezna

Nemško finančno središče Frankfurt  je danes  postalo nova postaja slovenskih nogometnih navdušencev, ki se bodo tu zbrali v tisočih za ogled tekme osmine finala evropskega prvenstva med Slovenijo in Portugalsko. Da se pričakuje še en izjemen slovenski obisk tekme v Nemčiji, je dal slutiti že večerni sprehod po centru mesta ob Majni.

Med tistimi, ki bodo v Frankfurtu  danes  stiskali pesti za Slovenijo, bo tudi premier Robert Golob. Ta je v objavi na Instagramu napovedal, da si bo tekmo ogledal skupaj s portugalskim kolegom Luisom Montenegrom. Kot je poročal 24ur.com, bosta premiera ob tem opravila tudi bilateralno srečanje, Goloba pa naj bi spremljala tudi manjša zunanjepolitična delegacija.

“Premier dr. Golob si bo ogledal tekmo Slovenija : Portugalska in se sestal s portugalskim premierjem Luísom Montenegrom Predsednik vlade dr. Robert Golob bo danes, 1. julija 2024, ob 17.30 odpotoval v Frankfurt, kjer si bo ogledal nogometno tekmo med reprezentancama Slovenije in Portugalske.Tekmo si bo ogledal skupaj s predsednikom vlade Portugalske republike Luísom Montenegrom, predsednikom Nogometne zveze Slovenije Radenkom Mijatovićem in predsednikom Portugalske nogometne federacije Fernandom Gomesom.Pred tekmo je predvideno dvostransko srečanje obeh predsednikov vlad z delegacijama. Teme srečanja bodo obsegale možnost učvrstitve odličnih odnosov med državama s poudarkom na gospodarskem področju ter sodelovanje znotraj skupine MED9 s poudarkom na razmerah na Bližnjem vzhodu in migrantski problematiki. Premier dr. Golob se bo srečal tudi z županom mesta Frankfurt Mikom Josefom, sledil bo vpis v Zlato knjigo gostov mesta Frankfurt. V Ljubljani bo pristal predvidoma ob 1.10,” so še  sporočili iz predsednikovega kabineta.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Robert Golob (@_robertgolob_)

Predsednik vlade jutri pozno popoldan s Falconom leti v Nemčijo. In se v domovino vrača še isti dan po tekmi. Z njim bo odpotovala in za Kekovo četo stiskala pesti tudi manjša delegacija. V njej bo predvidoma glavni premierov zunanjepolitični svetovalec Vojko Volk in slovenska ambasadorka na Portugalskem, ki sicer posle vodi iz Ljubljane, Mojca Nemec Van Gorp.

Golob namreč pred skupnim ogledom tekme načrtuje tudi uradno bilateralno srečanje s portugalskim kolegom Montenegrom. Premiera bo na poti spremljala tudi ekipa državnega protokola, varnostnikov in PR-služba.

Ali si bo takmo ogledala tudi Golobova partnerka Tina Gaber, pa nam v kabinetu predsednika vlade danes niso odgovorili. Saj da delegacijo in gradivo še usklajujejo.

Po neuradnih informacijah v Frankfurt sicer ne potuje nihče od ministrov, kot tudi ne predsednica republike Nataša Pirc Musar. Vlado in ministri so se še pred odhodom v Frankfurt točno opoldne zbrali na  proračunski seja vlade.

V kulturno izjemno pisanem mestu je bilo že včeraj popoldne  po centru slišati slovenski jezik tako rekoč na vsakem koraku. Med glasnejšimi je bila skupina Štajercev v irskem pubu ob železniški postaji, ki so glasilke ogrevali z znanimi navijaškimi napevi.

Da bi bila mera popolna, jih je stregla natakarica Beatrice, za katero se je izkazalo, da je Portugalka in ljubiteljica domače izbrane vrste. “Za ljubiteljico nogometa, kot sem jaz, sta bila zadnja dva tedna izjemna. Veliko je sicer bilo dela, ampak res lepo je videti tako veliko število ljubiteljev nogometa iz vse Evrope. To je pravi pomen nogometa, ki združuje ljudi s celega sveta,” je dejala.

Ob spoznanju, da bodo v ponedeljek podpirali nasprotni ekipi, sta si skupina Slovencev in natakarica izmenjali nekaj prijaznih zbadljivk. Skupina je ob vsaki omembi Portugalske začela nov napev v podporo Sloveniji, v znak dobre volje pa ji je ob spoznanju, da ravno na dan tekme praznuje rojstni dan, namenila tudi slovensko izvedbo najbolj prepevane pesmi na svetu – Vse najboljše.

“Najglasnejši navijači na tem prvenstvu so gotovo Škoti. Tako glasnih in vztrajnih pevcev enostavno ne vidiš. Pa tudi v pitju so na vrhu, morda se z njimi lahko kosajo le Angleži,” je Beatrice ocenila pevske in pivske sposobnosti različnih navijačev na tem prvenstvu. Ob opombi, da je vendarle komaj spoznala slovenske navijače, je hitro odvrnila, da Škotov res nihče ne bo prekašal.

Za svoj rojstni dan je dobila prost dan, tako da ga bo lahko proslavila z ogledom tekme na frankfurtskem stadionu. Ob omembi, da bi se njen dan tako lahko končal v solzah, pa je hitro zavrnila to možnost.

Skupina slovenskih navijačev je pri tem sicer uvidevno napovedala, da se bo tekma končala z 0:0, Slovenija pa bo slavila šele po izvedbi enajstmetrovk. Ker bo takrat že po polnoči, bi se na ta način izognila pokvarjenemu rojstnemu dnevu.

“Najslajše bi bilo, da bi zadnjo enajstmetrovko zadel Josip Iličić,” je ob tem pristavil Jan iz Rač, ki je bil del glasne skupine slovenskih navijačev v pubu. “Tu smo že na drugi tekmi Slovenije na tem prvenstvu, prej smo si ogledali Slovenija in Dansko v Stuttgartu. Vzdušje je izjemno, komaj čakamo, da se tekma začne,” je dodal.

Glavnina navijaškega dogajanja bo danes predvidoma od 15. ure naprej, ko se bodo slovenski navijači zbrali v uradni navijaški coni ob reki Majni. Po dveh urah druženja je predviden skupni odhod na stadion.

Slovenski nogometni navdušenci so v izjemnem številu obiskali dosedanje tekme Slovenije v skupinskem delu. Na stadionih v Stuttgartu, Münchnu in Kölnu jih je bilo okoli 45.000. Največ jih je bilo na tekmi s Srbijo v Münchnu, ko je njihovo število preseglo 20.000. S tem pa je bil postavljen tudi nov rekord za največji slovenski obisk tekme v gosteh.

Tokrat bo nekaj Slovencev v Frankfurt prišlo s posebnim vlakom, na katerem je bilo prostora za 288 ljudi, turistični agenciji Palma in Kompas pa sta poskrbeli za letalski prevoz, prva je razprodala letalo za 180 ljudi, Kompas pa je peljal 150 navijačev.

Med tistimi, ki bodo v Frankfurtu v ponedeljek stiskali pesti za Slovenijo, bo tudi premier Robert Golob. Ta je v objavi na Instagramu napovedal, da si bo tekmo ogledal skupaj s portugalskim kolegom Luisom Montenegrom. Kot je poročal 24ur.com, bosta premiera ob tem opravila tudi bilateralno srečanje, Goloba pa naj bi spremljala tudi manjša zunanjepolitična delegacija.

COMMENTS

Wordpress (0)