AfD formalno zapustila skupino Identiteta in Demokracija v Evropskem parlamentu – TOPNEWS.si

AfD formalno zapustila skupino Identiteta in Demokracija v Evropskem parlamentu

AfD formalno zapustila skupino Identiteta in Demokracija v Evropskem parlamentu

Nemška skrajno desna stranka Alternativa za Nemčijo (AfD) je danes formalno izstopila iz politične skupine Identiteta in Demokracija (ID) v Evropskem parlamentu. Gre za pričakovano potezo, potem ko je ID nemško stranko izključila zaradi spornih izjav člana AfD Maximiliana Kraha o pripadnikih nacističnih enot SS.

Odločitev o formalnem izstopu je danes, ob koncu dvodnevne konference v Essnu, podal visoki predstavnik stranke Peter Boehringer, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Stranka se je sicer že pred tem odzvala na omenjene izjave Kraha. Ta namreč po volitvah ni več del delegacije AfD v Evropskem parlamentu, čeprav je bil izvoljen.

Nemška revija Der Spiegel je minuli teden poročala, da AfD namerava ustanoviti svojo politično skupino v Evropskem parlamentu. Pogoj za to je, da jo sestavlja najmanj 23 evroposlancev iz najmanj sedmih držav članic.

Drugi dan konference je v deževnem Essnu sicer minil mnogo bolj mirno kot v soboto, ko so tam potekali spopadi med policisti in nasprotniki skrajne desnice.

COMMENTS

Wordpress (0)