(V ŽIVO) “Šel bom na koncert Magnifica v Tivoli” – Zoran Janković podpira koncert Roberta Pešuta v Tivoliju, Mladi za podnebno pravičnost o “bolj sonaravnem upravljanju Parka Tivoli” – TOPNEWS.si

(V ŽIVO) “Šel bom na koncert Magnifica v Tivoli” – Zoran Janković podpira koncert Roberta Pešuta v Tivoliju, Mladi za podnebno pravičnost o “bolj sonaravnem upravljanju Parka Tivoli”

(V ŽIVO) “Šel bom na koncert Magnifica v Tivoli” – Zoran Janković podpira koncert Roberta Pešuta v Tivoliju, Mladi za podnebno pravičnost o “bolj sonaravnem upravljanju Parka Tivoli”

Konec februarja je Magnifico napovedal, da bo 31. avgusta in 1. septembra praznoval 30 let delovanja v glasbi. Ob tej priložnosti je napovedal koncert v parku Tivoli, za kar pa je potrebno soglasje Zavoda za varstvo narave. Prireditveni prostor je namreč del krajinskega parka Tivoli, Rožnik in Šišenski hrib. Kot je poročal Dnevnik, je zavod zavrnil izdajo soglasja, ker bi zaradi dogodka bile ogrožene “ranljive in zaščitene naravne vrednote”. Dogodek naj bi ogrožal evropsko gomoljčico in hrošča puščavnika. V bran Magnificu je danes na tiskovni konferenci stopil ljubljanski župan Zoran Jankovič, ki je napovedal udeležbo na koncertu.

Več kot 130 krajinskih arhitektov, biologov, urbanistov, glasbenikov, umetnikov in uporabnikov parka Tivoli je namreč glasbenika Magnifica pozvalo, naj svoj koncert, ki naj bi se odvil v Tivoliju, prestavi na drugo lokacijo, kjer prireditev ne bo imela negativnih posledic na ljudi in naravo, zato zavod za varstvo narave ni izdal soglasja za prireditev.

Podporniki Magnifica so se pritožili na ministrstvo za naravne vire in prostor, ki je odločbo razveljavilo in zadevo vrnilo zavodu v ponovno odločanje. Organizatorji Magnificovega koncerta so v pritožbi navedli, da je odločitev zavoda strokovno in vsebinsko napačna in je tudi v nasprotju s predhodnimi odločitvami v podobnih zadevah. Kot primer so navedli DM tek za ženske, za katerega je zavod soglasje izdal, čeprav se ga je udeležilo več kot 10.000 obiskovalcev.

Za danes pa so novinarsko konferenco napovedali tudi v  gibanju Mladi za podnebno pravičnost, na kateri bodo spregovorili o dogajanju okoli koncerta Magnifica, DM teka in bolj sonaravnem upravljanju Parka Tivoli. Dogajanje v Tivoliju bomo spremljali v živo na Topnews.si in Youtube kanalu Toptv.si.

COMMENTS

Wordpress (0)