(V ŽIVO) Mojca Pašek Šetinc “z gnusom zavrnila” pobudo Svobode za podpis zaveze o strpnosti in (politični) kulturi – TOPNEWS.si

(V ŽIVO) Mojca Pašek Šetinc “z gnusom zavrnila” pobudo Svobode za podpis zaveze o strpnosti in (politični) kulturi

(V ŽIVO) Mojca Pašek Šetinc “z gnusom zavrnila” pobudo  Svobode za podpis zaveze o strpnosti in (politični) kulturi

V Gibanju Svoboda ste včeraj kandidate za evropske poslance pozvali k podpisu zaveze za strpnost in (politično) kulturo. Svoj odgovor so danes podali v listi Zelenih Slovenije  na kateri kandidira tudi Mojca Pašek Šetinc.

“Od stranke, ki je nosilka oblasti v državi, bi namesto predvolilnih pobud, pričakovali, da bi v teh dveh letih že sprejeli konkretne zakonske ukrepe zoper sovražni govor. Samo tako bi zaščitili državljanke in državljane pred sovražnim govorom, pristojnim organom pa omogočali pravno ukrepanje zoper vse oblike sovražnega govora. Sprašujemo se, ali pobuda kaže na oblastno nesposobnost ukrepati ali pa na oblastno izogibanje odgovornosti. Ne glede na razloge za vašo pobudo, imamo v listi Zelenih Slovenije ničelno toleranco do sovražnega govora in vseh oblik žaljenja sočloveka. Naša zavezanost strpnosti, spoštljivemu dialogu in kakovostni politični kulturi je nedvoumna.
Od vas, kot aktualne oblasti v državi, namesto pobud, pričakujemo kakovostne zakonske rešitve, ki bodo vsaj omejevale, če že ne preprečevale sovražni govor v naši državi”.

COMMENTS

Wordpress (0)