“Čau, Tina, imaš kaj za pojesti?” – “Male skrivnosti velikih kuharskih mojstrov – juha, ki je Tina Gaber ne streže tistim “ornk” gostom
“Ta recept sem vam obljubila že pred časom… in obljuba dela dolg! 😉 Moja najljubša zelenjavna juha. 🍲.” je partnerica Roberta Goloba Tina Gaber zapisala na družbenem omrežju Instagramu, potem, ko je lanidecembra predstavila recept za sarme
Tina Gaber je tokrat na Instagramu postregla s kuharskim receptom, ki ga, kot je povedala, ne uporablja za boljše goste. Jed postreže tistim, “ki kar pridejo ali pa pokličejo: ‘Čau, Tina, imaš kaj za pojesti?'” Pojasnila je, da je ta jed pri njej v hladilniku vsaj enkrat na štirinajst dni.
“Danes vam bom pokazala recept za zelenjavno juho, ki jo jaz zelo rada delam. Res je preprosto. To je juha, ki jo ne strežem tistim ‘ornk’ gostom, ki pridejo na obisk, ampak bolj takšnim, ki kar pridejo ali pa pokličejo, če imam kaj za pojest. Ta juha je vsaj enkrat na 14 dni v hladilniku. In kadar je v hladilniku, je potem tam ene 4 dni, ker je skuham res veliko,” je dejala v uvodu.
View this post on Instagram
View this post on Instagram
Najprej nasekljajte čebulo in česen ter ju prepražite. Ohrovt narežite na tanke trakce, ga operite in stresite na prepraženo čebulo in česen. Zalijte z vodo in začnite kuhati na zmernem ognju. Operite brokoli, ga nasekljajte in narezanega dodajte k ohrovtu, dodajte tudi liste brokolija. Dodajte še na kocke narezan tofu, malo pasiranega paradižnika, malo sojine omake in začimbe. “Te so pri meni vsakokrat malo drugačne,” je pojasnila Tina Gaber.