(VIDEO) Radio GA- GA: Sašo Hribar razjezil Državljana K & desno tvitosfero z izjavo, da “osamosvojitvene vojne nikoli ni bilo, bila je telepatska vojna…” – TOPNEWS.si

(VIDEO) Radio GA- GA: Sašo Hribar razjezil Državljana K & desno tvitosfero z izjavo, da “osamosvojitvene vojne nikoli ni bilo, bila je telepatska vojna…”

(VIDEO) Radio GA- GA: Sašo Hribar razjezil Državljana K & desno tvitosfero z izjavo, da “osamosvojitvene vojne nikoli ni bilo, bila je telepatska vojna…”

“Zdaj pa govorim kot Sašo Hribar, ne kot Radio GA-GA,” je petkovo izdajo priljubljene satirične oddaje Radia Slovenije  začel voditelj Sašo Hribar in nadaljeval:  “Na živce mi gre ta muzej osamosvojitve, ko največji prdci, tisti, ki so razdvojili slovenski narod, tisti, ki so srali v Cankarjevem domu, govorijo o nekem muzeju s katerim bi se mogli slikati in notri imeti svoje spomenike. Trditev: Osamosvojitvene vojne nikoli ni bilo. To je resna trditev, zaradi mene me lahko zaprete ali kar hočete.
Bila je agresija na Slovenijo, ampak danosti so bile zgodovinske takrat takšne, da je bilo vsakemu intelektualcu, pa ne samo intelektualcu, normalno razumnemu človeku jasno, da se vojna v Sloveniji ne more razplamteti, zaradi tega, ker je armada komaj čakala, da gre 100 kilometrov nižje, na žarišča, ki so bila so in še bodo. Nikoli ne bodo pogašena. Kaj pa pravzaprav je bilo to kar se je dogajalo v Sloveniji? Bila je telepatska državljanska vojna. Čisto nič drugega. Bili smo borci, sam sem bil eden izmed tistih, ki smo bili pod orožjem. Takrat še nismo točno vedeli , da smo razdvojeni. V glavi se je sicer slišalo, da so tako imenovani domoljubi in na drugi strani domojebi, da so ruralni in urbani, da so to eni harmonikaši, drugi imajo radi harfe, da imajo eni radi umetnost, eni imajo narodne običaje in da imajo ni radi domobrance in drugi partizane. Ampak ti hujskači iz Cankarjevega doma še niso imeli takrat dovolj moči, da bi okužili vse nas , ki smo bili pod orožjem, da bi se začela krvava bratomorna državljanska vojna. Še zmeraj smo bili tolerantni, ker toliko besed, hemotoksičnih, citotoksičnih bese, ki so jih izustili še niso uspeli pretvorit v tako imenovane nevrotoksično diskurzno zadevo, ki je pa danes uničujoča.

Danes ne bi rabil nobenega generala, da pride na našo mejo, samo en bi rekel domobranci vstanite, partizani vstanite in bi se med sabo pobili. Pobili bi se med sabo. Muzej slovenske osamosvojitve je muzej slovenskega miru, ki so ga dosegli tisti , ki niso bili okuženi z besedami tistih, ki si danes postavljajo spomenike. Nič drugega ni bilo, bila je telepatska vojna. Kje ste novinarji, boste kaj o tem napisali? Doktor Roman Vodeb se da kaj o tem napisat. Prvi si, ki boš na to mogoče odgovoril. Ni bilo osamosvojitvene vojne, nikoli. Največji dogodek , ki je bil v tistem času je bila maš za domovino nekje med Višnjo Goro in Ivančno Gorico. Zakaj, zato ker je bilo še dovolj strpnosti, da se niso ateisti uprli tistim, ki so rimokatoliške vere, ampak so to razumeli kot akt, ki omogoča očiščenje ali pa vsaj olajšavo ob tistem, kar se je dogajalo. Namreč bil sem v četi, ki je  gledal bombardiranje Starega Gabra in bombardiranje Medvedjeka. Namreč imel sem to smolo, da sem videl in me je zaznamovalo za celo življenje. Lahko bi pa zvečer zakurili kres in zapeli pesem ob tabornem ognju. Lahko bi zapeli pesem “Tam na Pugled gori” ali pa “Zakaj sem partizan” in čisto nič narobe ne bilo. Danes pa to ne bi bilo mogoče zaradi prdcev iz Cankarjevega doma, ki si postavljajo spomenik sovraštva in govorijo, da gre za spomenik osamosvojitve.”
Toliko zaenkrat -Srečo oprosti, oprostite vsi poslušalke in poslušalci. To mi je ležalo na duši, sem moral povedati, sedaj gremo pa z oddajo naprej,” je svoj monolog končal Hribar.  Čeprav bi, glede na Hribarjev poziv pričakovali, da se bo odzval doktor Roman Vodeb pa je odreagiral državljan K- Vilija Kovačiča.

https://twitter.com/AVrabic/status/1650480871802036229

 

https://twitter.com/spagetyuse/status/1649804948391985154

 

https://twitter.com/brutus91101394/status/1650165952309342208

COMMENTS

Wordpress (0)