Žlahta:”Sam pa sem z njim (Romanom Bošnjakom op. av.) povezan manj, kot je g. Robert Golob povezan z bivšimi od svoje spremljevalke g. Tine Gaber, zato naj ne trosi neumnosti po TV studijih”- Janez Janša o sorodstveni povezavi z Romanom Bošnjakom – TOPNEWS.si

Žlahta:”Sam pa sem z njim (Romanom Bošnjakom op. av.) povezan manj, kot je g. Robert Golob povezan z bivšimi od svoje spremljevalke g. Tine Gaber, zato naj ne trosi neumnosti po TV studijih”- Janez Janša o sorodstveni povezavi z Romanom Bošnjakom

Žlahta:”Sam pa sem z njim (Romanom Bošnjakom op. av.) povezan manj, kot je g. Robert Golob povezan z bivšimi od svoje spremljevalke g. Tine Gaber, zato naj ne trosi neumnosti po TV studijih”- Janez Janša o sorodstveni povezavi z Romanom Bošnjakom

Spomnimo premier Robert Golob je v oddaji 24 ur zvečer v zvezi z razkritji povezani z kirurgom Romanom Bošnjakom dejal , da pričakuje od pristojnih institucij in organov, da bodo ukrepali v skladu s svojimi pristojnostmi. Ob tem je namignil, da je »mogoče ta oseba (op. p. kirurg Bošnjak) v sorodstvu s kakšnim političnim veljakom«. Bolj konkretno o tem ni želel govoriti.

Bošnjak naj bi po poročanju POP TV od tuje državljanke, ki je UKC Ljubljana plačala 27.000 evrov za poseg v sklopu samoplačniških storitev, hotel še nakazilo dodatnih 6000 evrov zasebnega honorarja na račun agencije v Hongkongu. Več o tem v članku z naslovom Kirurg tuji državljanki za operacijo zaračunal 6000 evrov zasebnega honorarja.

Na vprašanje novinarja koga konkretno od politikov je imel v mislih premier Golob v petek na tiskovni konferenci ni hotel odgovoriti: “Ne bom komentiral tistega, kar nisem hotel komentirat, ker nočem ad presonam nič komentirat. Afere so afere, jaz verjamem , da obstajajo pristojni organi v Sloveniji, ki so plačani in bolj usposobljeni in imajo pooblastila, da jih raziščejo. Zagotovo ni politika tista, ki mora preganjati v tem primeru take primere, ki so dovolj javni in tudi očitni”.

“Po informacijah Tarče je politik, ki ga je premier navajal v povezavi s kirurgom Romanom Bošnjakom, nihče drug kot Janez Janša. Njegova soproga Urška Bačovnik je namreč Bošnjakova bližnja sorodnica: nečakinja. Zakaj je premier to informacijo navrgel, ni jasno,” so danes zapisali na Twitter profilu Tarče.

Po izjavah Goloba, Twittu Tarča je Janša Janša zanikal sorodstveno povezavo žene Urške Bačovnik z Bošnjakom. Janez Janša se je na namige Tarče odzval z naslednjim zapisom: “Tako Tarca RTV SLO kot predsednik vlade Robert Golob sekata mimo. Moja soproga Urška Bačovnik Janša NI nečakinja kirurga Romana Bošnjaka oziroma njegova bližnja sorodnica. Res pa je njena mama njegova daljna sorodnica. Sam pa sem z njim povezan manj kot je g. Robert Golob povezan z bivšimi od svoje spremljevalke g. Tine Gaber, zato naj ne trosi neumnosti po TV studijih”.

Sicer pa vsaj sodeč po zapisih na družbenih omrežjih med Golobom in Janšo odvija prava besedna vojna.  Tako se Janša obregnil ob informacijo po današnjem obisku predsednika vlade Roberta Goloba  v Bosni in Hercegovini , da bo Slovenija za vstop BiH v EU v proračunu rezervirala dodaten milijon evrov.

Še pred tem je intervju Roberta Goloba  za Al Jazeero Balkans  oziroma napoved o obisku predsednika vlade v Bosni opremil s komentarjem: “GENi, GENi”.

COMMENTS

Wordpress (0)