(V ŽIVO) “Afera obleka” – Nika Kovač odgovarja Janezu Janši – TOPNEWS.si

(V ŽIVO) “Afera obleka” – Nika Kovač odgovarja Janezu Janši

(V ŽIVO) “Afera obleka” – Nika Kovač odgovarja Janezu Janši

V inštutu 8. marec so za danes sklicali tiskovno konferenco z naslovom : “Zahteva za udejanjanje reproduktivnih pravic ob 8. marcu”. Na družbenih omrežjih pa je je Nika Kovač te dni v središču pozornosti, ne boste verejeli, zaradi obleke.

Janez Janša je  namreč večkrat retvital tvit, v katerem se je  Bojan Požar obregnil ob ceno obleke, ki jo nosi Nika Kovač. Obleko, ki sicer stane 350 evrov  je, kot zagotavlja  Nika Kovač,  kupila na razprodaji v Beogradu. “Stala je 160 evrov manj kot trdita gospoda. Imam bančni izpisek plačila. Kupila sem si jo en dan pred referendumom za javno RTV…”

https://twitter.com/JJansaSDS/status/1632807582690672646

“Še nekaj besed o aferi obleka”, je nika Kovač zapisala na Facebooku njen zapis pa je bil objavljen tudi na Twitter profilu 8. marca.”
“Računov o svoji garderobi ne rabim polagati nikomur. Še najmanj pa Janezu Janši in Borisu Požarju. Odločila sem se, da vseeno spregovorim. Spregovim, ker so njihove objave podlaga širjenja sovražnosti, šovinizma in avtoritarne družbe.
(Ste kdaj opazili vprašanja povezana z videzom, garderobo in družinskim statusom, ki bi letela na moške kolege?)
Obleko sem kupila na razprodaji v Beogradu. Stala je 160 evrov manj kot trdita gospoda. Imam bančni izpisek plačila. Kupila sem si jo en dan pred referendumom za javno RTV. Po vseh komentarjih, napadih in žalitvah sem se želela počutiti lepo. Imam privilegij, da si lahko kdaj privoščim obleke, ki niso del hitre mode.
Laž Janeza Janše je prozorna in jasna. In služi preprostemu dejstvu: moji osebni diskreditaciji in utišanju kritičnega glasu.
Tega pa sem žal že navajena.
Preverila bom, kako lahko proti tovrstnim lažem ukrepam.
Fajtamo dalje.”

https://twitter.com/BojanPozar/status/1633360592823001088

https://twitter.com/8Marec/status/1633007677109420032

Novinarsko konferenco Inštituta 8. marec, na kateri bodo predstavili zahtevo, da se v praksi v popolnosti udejanji svoboda odločanja o rojstvu otrok iz 55. člena ustave ob 10. uri Trg republike bomo prenašali v živo na Topnews.si in You Tube kanalu TopTV.si.

 

COMMENTS

Wordpress (0)