“Prosim ne počnite več tega…” – Mojca Pašek Šetinc zaradi zakona o RTV-ju pisala Urški Klakočar Zuapančič – TOPNEWS.si

“Prosim ne počnite več tega…” – Mojca Pašek Šetinc zaradi zakona o RTV-ju pisala Urški Klakočar Zuapančič

“Prosim ne počnite več tega…” – Mojca Pašek Šetinc zaradi zakona o RTV-ju pisala Urški Klakočar Zuapančič

Poslanka Gibanja Svoboda Mojca Šetinc Pašek je na predsednico Državnega zbora Urško Klakočar Zupančič naslovila dopis, v katerem jo poziva, naj vendar umakne spremenjen zakon o RTV iz zakonodajnega postopka, saj o zakonu z isto vsebino prednostno odloča Ustavno sodišče.

“Naj vas torej še enkrat opozorim, da je Ustavno sodišče začasno zadržalo izvajanje dela 23. ter 24. in 25. člena sprejete novele zakona o RTV Slovenija in bo prednostno odločalo o njegovi ustavnosti,” je pojasnila poslanka Gibanja Svoboda in dodala, da predlog zakona ureja enako vsebino kot je predmet presoje zakona pred Ustavnim sodiščem, zato naj se predloga zakona ne uvršča na dnevni red delovnih teles in plenarnih sej.

“….V imenu predlagateljev in predlagateljic vas naprošam, da navedenega predloga zakona do nadaljnjega ne uvrščate v terminski program dela Državnega zbora: Razlogi za mojo prošnjo pa so enaki kot so bili za umika obravnavane točke z dnevnega reda Odbora in s tem tudi marčevske seje državnega zbora..,” je v dopisu zapisala Mojca Pašek Šetinc.

 

Dopis je naletel na veliko zanimanje predvsem med podporniki SDS, saj se v zakulisju praktično že vse od ustanovitve Gibanja Svoboda špekulira o nesoglasjih predvsem med “močnimi” in seveda vplivnimi  ženskami v poslanski skupini.

https://twitter.com/brutus91101394/status/1631933797473087488

COMMENTS

Wordpress (0)