(VIDEO) “To je ameriška vojna, kot je Ruska” – Zoran Milanović pravi, da to komentira z grozo, s strahom, od prvega dne: “Že eno leto o tem govorim, pa ne bom več” – TOPNEWS.si

(VIDEO) “To je ameriška vojna, kot je Ruska” – Zoran Milanović pravi, da to komentira z grozo, s strahom, od prvega dne: “Že eno leto o tem govorim, pa ne bom več”

(VIDEO) “To je ameriška vojna, kot je Ruska” – Zoran Milanović pravi, da to komentira z grozo, s strahom, od prvega dne: “Že eno leto o tem govorim, pa ne bom več”

HrvaškiPredsednik Milanović se po kontroverznih izjavah, ki so odjeknile v javnosti, javnosti ni oglasil že približno 20 dni . Spomnimo, Milanović je v začetku februarja izjavil, da je bilo “Kosovo ukradeno Srbiji “.Čisto na koncu je Milanović dejal, da ne more verjeti, kaj se dogaja v Ukrajini.

“Imam svoj odnos, imam tudi veliko izkušenj. Vidim, da je včeraj Ron DeSantis, ki očitno tekmuje s Trumpom, izjavil, da Rusija nikomur ne grozi. Kaj naj zdaj sklenem? Jaz sem predsednik majhne Hrvaške, to ves čas predlagam v upanju, da se bo vse ustavilo, nekateri pa so se tega lotili z nabojem čustev. To so ljudje, ki bodo jutri Bidnovi nasprotniki, poslušajo, kaj si volivci mislijo ,”je dodal.

“Ron de Santis je včeraj dejal, da Biden zapravlja ameriški denar, da Rusija ni grožnja na način, kot je predstavljena. Stvar je nevarna, izpod nadzora. Kakšen sklep naj iz tega potegnem? To je ameriška vojna, kot je Ruska. Dogovor in odločitev na koncu bosta med njima. Rusi so včeraj izstopili iz START-a , Američani so leta 2001 izstopili iz pogodbe o omejitvi protibalističnega orožja, ker naj bi jih ogrožal Iran. Leto dni se ni začelo Še enkrat, nimam osebnih simpatij. Putinovim disidentom sem delil potne liste,” je dejal.

” To pravi eden najvišjih Američanov , a tega ni objavil noben medij. Trenutno se o tem v ZDA lomijo kopja. To je ameriško-ruska vojna in odločitev bo na koncu med njima. Kdor misli, da se je vojna začela pred enim letom, sam sebi laže ali pa ničesar ne vidi. In osebnih simpatij ni. Gledal sem, kaj se je dogajalo leta 2014 – je pojasnil Milanović.

” Srbija in Rusija nista isto. Na žalost je to boleče dejstvo in nevarnost. Kosovo smo si priključili . Mi in mednarodna skupnost. Vzeta je iz Srbije. Kdo je to storil kot mi? Ali smo priznali Kosovo? Ne gre za pripojitev, ampak za razlastitev. Kako se imenuje? Ekstrakcija. Ne gre za vrat, ampak za vrat. To ni vnašanje v vprašanja Kosova, ampak v celoten koncept, je dejal takrat.

COMMENTS

Wordpress (0)