“Strašna drama se nadaljuje” ali “še en nerešljiv problem za zdravstvo” – Branko Grims zaradi napada dobil atipično pljučnico – TOPNEWS.si

“Strašna drama se nadaljuje” ali “še en nerešljiv problem za zdravstvo” – Branko Grims zaradi napada dobil atipično pljučnico

“Strašna drama se nadaljuje” ali “še en nerešljiv problem za zdravstvo” – Branko Grims zaradi napada dobil atipično pljučnico

V poslanski skupini SDS so prepričani, da odločitev policije v zvezi z napadom na poslanca SDS Branka Grimsa oktobra lani kaže na to, “da se želi fizični napad na poslanca relativizirati izključno zato, ker prihaja iz vrst opozicije”. Pri tem opozarjajo, da so posledice napada dokumentirane tudi z zdravniškimi izvidi.

https://twitter.com/MazzoVanKlein/status/1612881367611904000

Kot so v SDS povzeli v današnjem sporočilu za javnost, je policija ugotovila, da “pri napadu ni bilo fizičnega kontakta”, zaradi česar je preiskavo suma storitve kaznivega dejanja zaključila, dogodek pa bo v nadaljevanju obravnavala kot prekršek.

V SDS odločitvi policije ostro nasprotujejo. “Nesporno način napada jasno izraža naklep; zdravstvene posledice, vključno z atipično pljučnico zaradi okužbe ob napadu, pa so vse dokumentirane z zdravniškimi izvidi,” so navedli v sporočilu.

Poudarili so, da so vse izjave Grimsa in drugih poslancev SDS, podane po incidentu, resnične in od njih ne odstopajo. Grims pa je po njihovih navedbah policiji predložil tudi zdravniški izvid ambulante za nujno medicinsko pomoč, ki kot verodostojen dokument dokazuje poškodbe, nastale zaradi napada.

“Dejstvo, da je policija odločitev sprejela zgolj na podlagi pomanjkljivih posnetkov kamer, s katerimi se zlahka manipulira, je zato nedopustno in neprofesionalno,” so navedli v stranki. Dodali so, da se v poslanski skupini SDS zavedajo, “da je bila policija zadnje mesece pod hudimi političnimi pritiski, ki jih je ob svojem odstopu razgalila ministrica Bobnarjeva”.

Ob tem so izrazili obžalovanje, da so mnogi preslišali pobude, ki so jih podali po incidentu, in sicer “da je bil napad na poslanca vrh ledene gore množice posrednih in neposrednih pouličnih, medijsko podprtih pozivov k nasilju, ki smo jim priča že dve leti”. Zato bi morali vsi stopiti skupaj in začrtati odločne korake za zagotovitev tako varnosti poslancev kot varnosti zaposlenih v DZ, so prepričani v SDS.

COMMENTS

Wordpress (0)