V helikopterski nesreči v Italiji preminil tehnični direktor Pro Plusa Boštjan Rigler, z družino – TOPNEWS.si

V helikopterski nesreči v Italiji preminil tehnični direktor Pro Plusa Boštjan Rigler, z družino

V helikopterski nesreči v Italiji preminil tehnični direktor  Pro Plusa Boštjan Rigler, z družino

 

Na zunanjem ministrstvu so zvečer potrdili, da so v helikopterski nesreči v bližini kraja Castelpagano di Apricena v Italiji življenje izgubili tudi štirje Slovenci, člani iste družine. V nesreči so poleg slovenske družine umrli dva pilota in zdravnik.

Kot so zvečer sporočili z MZZ, bo veleposlaništvo Slovenije v Rimu bo nudilo ustrezno pomoč, svojcem pa so izrekli iskreno sožalje.

Po poročanju POP TV je v nesreči preminil njihov sodelavec, tehnični direktor na Pro Plusu Boštjan Rigler, z družino.

Nesreča se je zgodila v deželi Apulija na jugu Italije, helikopter je poletel s Tremitskega otočja proti Foggii, okoli 10.30 pa je izginil z radarjev, ko je letel med krajema Apricena in San Severo. V času nesreče bilo vreme na območju slabo, tudi vidljivost je bila slaba.

V obsežni iskalni akciji, ki jo je oviralo slabo vreme, so sodelovali gasilci, karabinjerji in vojska, uporabili so tudi tri helikopterje. Po več urah so razbitine našli na težko dostopnem terenu, preživelih ni bilo.

Italijanska agencija za varnost zračnega prometa (Ansv) je že začela preiskavo, na prizorišče je odšla ekipa preiskovalcev. Potrdili so, da preživelih ni bilo, helikopter pa je popolnoma uničen, poročajo italijanski mediji.

Družina je bila na počitnicah v Apuliji. Na Tremitsko otočje je prišla v petek in bi se morala še isti večer vrniti v Foggio, a so zaradi neugodnih vremenskih razmer polet preložili na danes.

COMMENTS

Wordpress (0)