“(Logar) je odrinil globoko na levo oziroma globoko v sredino” – Matej Tonin misli, da je Anže Logar zašel skrajno levo – TOPNEWS.si

“(Logar) je odrinil globoko na levo oziroma globoko v sredino” – Matej Tonin misli, da je Anže Logar zašel skrajno levo

“(Logar) je odrinil globoko na levo oziroma globoko v sredino” – Matej Tonin misli, da je Anže Logar zašel skrajno levo

“Da gremo na predsedniške volitve s svojim kandidatom, so nas spodbujali številni volivci, ki so dejali, da so v tej predsedniški tekmi ostali brez prave izbire,” je dejal Matej Tonin.

Odločitev za Ciglerja Kralja je padla tudi zato, ker je SDS-ov kandidat Anže Logar po nekaterih javno izraženih stališčih – Tonin je omenil zadnjo Tarčo – “odrinil globoko na levo oziroma globoko v sredino” in tako odprl prostor za desnega kandidata, je zatrdil predsednik NSi-ja.

“Jaz sem prepričan, da je Anže Logar s svojim pristopom, ko je odrinil globoko na levo ali pa če hočete globoko v sredino, dal veliko priložnosti za tradicionalno desnosredinskega kandidata, kar naš Cigler Kralj je tako , da jaz tukaj ne pričakujem kakšnih delitev glasov. Tisti, ki bodo želeli desnega kandidata z jasno izdelanimi tradicionalnimi stališči bodo seveda podprli Janeza Ciglerja Kralja, tisti , ki bodo pa morda ciljali bolj v sredino ali morda bolj v levo sredino bodo imeli pa priložnost izbrat Anžeta Logarja,” je med drugim dejal Tonin.

O tem, ali bo takšno stališče stranke zaostrilo odnose s SDS-om, pa je Tonin dejal le, da je to vprašanje zanje, NSi pa da dela v “dobro Slovenije, njenih državljank in državljanov, na to, kaj si o tem mislijo druge stranke, se pa ne oziramo”.

 

 

Cigler Kralj pa je bil Toninova prva izbira. “Če bi bil pripravljen kandidirati, sem ga prvič prosil že pred poletnimi počitnicami. Takrat je razmišljal in se odločil, da je v parlamentu prevzel novo dolžnost, da je bila ministrska izkušnja intenzivna. Dogajanje v zadnjih dneh je dokazalo in tudi pri njem je zorela odločitev, da bi svojo odločitev še enkrat premislil. Včeraj sva opravila še en temeljit pogovor. Vesel sem, da je pristal,” je danes pojasnil Tonin.

“Veseli me, da bomo v NSi kot resni politični stranki imeli svojega predsedniškega kandidata. Na predsedniških volitvah leta 2017 sem tudi sama kandidirala kot kandidatka stranke NSi. Kljub temu, da nikoli nisem napovedovala ali samovoljno izražala želje po vnovični kandidaturi za predsednico Republike Slovenije, sem ob vseh vprašanjih in nagovorih o tem odgovorno razmislila.

Sprejela sem odločitev, da tokrat ne kandidiram, saj bi morebitno mojo vnovično predsedniško kandidaturo želela izpeljati kot neodvisna kandidatka. To pa bi pomenilo, da bi se kot predsedniška kandidatka odpovedala članstvu v stranki NSi, za kar pa se nisem želela odločiti. Vsem, ki me podpirate in me boste še naprej podpirali kot krščansko demokratko in slovensko poslanko Evropskega parlamenta, se iskreno zahvaljujem,” je zapisala Novakova.

Če bi se za kampanjo odločila Ljudmila Novak, bi jo stranka podprla, tudi Janez Cigler Kralj. “Odločitev je bila sprejeta šele po odločitvi Ljudmile Novak,” je rekel Tonin.

COMMENTS

Wordpress (0)