“V Sloveniji je konec parlamentarne demokracije…Poleg Goloba nam bodo vladali nike kovač, mukiji, štrajni, maske itd. Živela diktatura!” – Zakaj so na desnici, ki včeraj dobila “rdeče pike” in ji je padel “mrak na oči,” naenkrat začeli braniti Roberta Goloba in koalicijske stranke pred nevladniki – TOPNEWS.si

“V Sloveniji je konec parlamentarne demokracije…Poleg Goloba nam bodo vladali nike kovač, mukiji, štrajni, maske itd. Živela diktatura!” – Zakaj so na desnici, ki včeraj dobila “rdeče pike” in ji je padel “mrak na oči,” naenkrat začeli braniti Roberta Goloba in koalicijske stranke pred nevladniki

“V Sloveniji je konec parlamentarne demokracije…Poleg Goloba nam bodo vladali nike kovač, mukiji, štrajni, maske itd. Živela diktatura!” – Zakaj so na desnici, ki včeraj dobila “rdeče pike” in ji je padel “mrak na oči,” naenkrat začeli braniti Roberta Goloba in koalicijske stranke pred nevladniki

Čeprav je bil včerajšnji  že drugi sestanek Roberta Goloba z nevladnimi, ki je padel globoko v parlamentarne počitnice in na dan, ko je na dopust odšla tudi večina ministrov, vsaj navidez  bolj  vljudnostne narave pa se je, vsaj v odzivih na družbenih omrežjih,  zadeva razvila ne v poslabšanje vremena, ampak kar pravi vihar.

“V Sloveniji je konec parlamentarne demokracije.Odslej se bodo posamezni ministri pogovarjali z NVO in se odločali o posameznih stvareh.V Sloveniji so zavladali NVO mimo vsega. Poleg Goloba nam bodo vladali nike kovač, mukiji, štrajni, maske itd.Živela diktatura!,”  je vsebina enega od kritičnih zapisov na Twitterju.

Robert Golob je sicer sestanek zapustil še pred odpovednim časom in zadeve prepustil številni ministrom in državnim sekretarjem, ki so prevzeli besedo.  Hladen tuš so nevladniki, predvsem pri Niki Kovač doživeli, ko jih je presenetila izjava državne sekretarke z ministrstva za finance, ki je dejala, “da na ministrstvu za finance ne čutijo, da bi se s komerkoli morali pogovarjati o davkih in davčni reformi, kajti ker gre  za zelo specialistično temo”.

“Še nekaj misli z današnjega sestanka. Današnje sporočilo Roberta Goloba, da si vlada želi sodelovanja in pogovorov o vseh načrtovanih reformah, je sicer fajn. Ni pa fajn, če državna sekretarka ministrstva za finance Saša Jereb takoj za tem, ko premier zapusti dvorano, izjavi, da pa se njeno ministrstvo ne misli z nikomer pogovarjati o davčni reformi in davčni politiki, ker da gre za specialistično temo.
Res ne razumemo, kako lahko še komu ni jasno, da so davki ena najpomembnejših družbenih tem.
Od davčne politike je odvisno, koliko solidarni smo lahko kot družba, koliko in kakšne javne storitve si lahko privoščimo, koliko lahko vlagamo v razvoj, investicije, šolstvo in javno zdravstvo.
Če o čem, se mora zato vlada z družbenimi skupinami pogovarjati ravno o davčni politiki. Ravno o davkih je treba iskati najširši družbeni konsenz.
Zato pričakujemo, da premierjevo današnje sporočilo slišijo tudi na finančnem ministrstvu in da začnejo dialog o vsem, kar je glede davkov napovedano v koalicijski pogodbi, …
… od popravkov letošnje novele zakona o dohodnini do uvajanja celovitega sistema progresivne obdavčitve, premoženja, prenove sistema davčnih olajšav pri davku od dohodka pravnih oseb in prenove obdavčitve normiranih samostojnih podjetnikov in gospodarskih družb, ” pa so na Twitterju  po sestanku zapisali v Inštitutu 8. marec.

Nato se je vsulo predvsem na desni strani twitosfere, ki so nevladnim organizacijam očitali predvsem, da jih volilci niso volili in da če hočejo odločati o davkih morajo na volitve.

Zgodil se je zanimiv fenomen, ko so naenkrat sicer zapriseženi kritike  nove oblasti  in podporniki bivšega režima začeli zagovarjati predsednika vlade Roberta Goloba in stranke koalicije ter jih braniti pred NVO-ji.

COMMENTS

Wordpress (0)