(VIDEO) “Žalostno je, da nacionalna televizija podpira nezakonitost,” je sinoči Janez Janša zabrusil voditeljici Odmevov Tanji Starič, ki je dejala, da Janša Jenull ni organizator petkovih kolesarskih protestov na katerih bo nocoj nastopil tudi Milan Kučan – TOPNEWS.si

(VIDEO) “Žalostno je, da nacionalna televizija podpira nezakonitost,” je sinoči Janez Janša zabrusil voditeljici Odmevov Tanji Starič, ki je dejala, da Janša Jenull ni organizator petkovih kolesarskih protestov na katerih bo nocoj nastopil tudi Milan Kučan

(VIDEO) “Žalostno je, da nacionalna televizija podpira nezakonitost,” je sinoči Janez Janša zabrusil voditeljici Odmevov Tanji Starič, ki je dejala, da Janša Jenull ni organizator petkovih kolesarskih protestov na katerih bo nocoj nastopil tudi Milan Kučan

Janeza Janšo, ki je v sinočnjih odmevih govoril predvsem o svoji poti v Ukrajino in o posledicah ruske agresije na Ukrajino je voditeljica  na koncu soočila z nekaterimi mnenji, da sedanja oblast pri nas   tako kot Putinova v Rusiji  preganja protestnike. Šlo je za polemiko okoli položnice, ki jo je državno odvetništvo poslalo Jaši Jenullu zaradi organizacije petkovih kolesarskih protestov.

“Opozicija tudi opozarja, pa tudi del javnosti, da ob kritikah Moskev, ki zapira javni prostor, zapira recimo protestnike in izvaja drugo prisilo nad civilno družbo in da tudi pri nas protestniki dobivajo zelo visoke zneske kazni”, je sinočnjo Tarčo povzela voditeljica Tanja Starič, ki je spomnila, da je Jaša Jenul dobil recimo 3.000 položnico plačila z kazen.

https://twitter.com/vladars/status/1504562217412403203?s=11

“Za kazen,” se je začudil Janez Janša in dejal: “Ne to ne drži, če tako obveščate slovensko javnost potem zavajate. Gospod Jenull je dobil položnico za plačilo zavarovanje teh nezakonitih shodov, ker če ti organiziraš shod moraš poskrbeti za varovanje, plačati moraš varnostno službo. Kakršenkoli shod smo mi kadarkoli organizirali je bilo temu tako. Neprijavljene shode mora varovati policija, nastajajo stroški in je nepravično, da te stroške pokrivajo davkoplačevalci”.

Tanja Starič: “Ni organiziral, ne bova sedaj na tem mestu nadaljevala, vsekakor je to tudi pri nas….”.

Janez Janša: “Ne, ne oprostite nisem slišal, kaj ste rekli, da on ni organiziral? Tanja Starič:”Ne”.
Janez Janša: “Ko pa je?”
Tanja Starič: “Pravi organizator ni ne, saj je bil neprijavljen shod.”
Janez Janša : “Žalostno je da nacionalna televizija podpira nezakonitost.”
Tanja Starič. “Ne nismo rekli nič kaj podpiramo in ne podpiramo samo vprašam.”
“Ne nacionalna televizija ampak samo predstavniki nacionalne televizije,” se je popravil Janša.

O Kazni Jaši Jenullu je na  nedavnem pogovoru z poslancem SD-ja Markom Koprivcem govoril tudi nekdanji predsednik države Milan Kučan, ki bo sicer govornih na nocojšnjih 100 petkovih kolesarskih protestih proti vladi Janeza Janše. Na družbenih omrežjih se je o tem že razvila polemika.

https://twitter.com/FVPotocnik/status/1504507068585291777

https://twitter.com/tom44232791/status/1504611680881418251

Kučan , ki bo nocoj poleg bivšega varuh človekovih pravic, Matjaža Hanžka, novinarka Jedrt Jež Furlan  in umetnika Andreja Rozmana Roza govornik na Trgu republike, je  o kazni Jaši Jenullu govoril že  v“Cukrarna baru” na Poljanski cesti, kjer je med drugim komentiral tudi pot Janeza Janše v Kijev.

Milan Kučan “…Najprej bi bilo potrebno, da se v državah, ki imajo iniciativo postavi vprašanje  o deputinizaciji notranjih odnosov in tega v Sloveniji imamo zelo veliko. Slovenija je v marsičem taka, kot je postala posebej v zadnjih dveh letih zelo podobna Putinovi Rusiji. Da ne bom našteval ukrepov, ki o tem govorijo in seveda ta deputinizacija Slovenije bi otežila moralno tudi pobude, ki prihajajo tudi iz Slovenije. Ker konec koncev ne šteje tako veliko velikost države in njena realna moč, kot seveda šteje moralna moč in moralna upravičenost teh zahtev… In če pogledate ta časovni lok v nekem trenutku je seveda mogoče govoriti, da je suverena slovenska država uresničena, da pa se je na neki točki tega loka demokracija ustavila in imamo danes očiten prehod te države v avtokratski način vladanja z elementi, tudi kot bi jaz rekel, tudi fašizma”.

 

 

 

COMMENTS

Wordpress (0)