O Trumpovi razrešitvi bi lahko glasovali prihodnji teden – TOPNEWS.si

O Trumpovi razrešitvi bi lahko glasovali prihodnji teden

O Trumpovi razrešitvi bi lahko glasovali prihodnji teden

Članica predstavniškega doma Catherine Clark je dejala, da bi glasovanje o ustavni obtožbi proti Trumpu lahko potekalo sredi prihodnjega tedna, poroča BBC.

“Imamo postopek, skozi katerega moramo iti … imamo pa predsednika, ki je uporniško drhal spodbudil, da je krenila na Kapitol. Posledično imamo pet mrtvih in škoda za našo demokracijo je res neizmerljiva,” pa je dejala Clarkova za CNN.

Če bi v predstavniškem domu izglasovali Trumpov impičment, bi se nato postopek premaknil v senat. Če bodo demokrati hoteli speljati ustavno obtožbo, bodo morali zagotoviti dvotretjinsko večino v senatu, vendar nič ne kaže, da bi se kaj takega lahko zgodilo.

Poleg tega še vedno ni jasno, ali je ostalo dovolj časa za izvedbo tega postopka, preden se Trumpu 20. januarja izteče mandat.

Vodja predstavniškega doma Nancy Pelosi je že nakazala, da bi lahko sklicala sejo omenjenega doma, da bi sprožila drugi impičment proti Trumpu, če se ameriški podpredsednik Mike Pence ne bo skliceval na 25. amandma, s katerim bi predsednika razglasil za neprimernega za opravljanje te funkcije. Vendar Pence je že dal vedeti, da ni navdušen nad aktivacijo 25. amandmaja.

COMMENTS

Wordpress (0)