Trumpovo praznovanje zmage v volilni noči se je spremenilo v korona zabavo – TOPNEWS.si

Trumpovo praznovanje zmage v volilni noči se je spremenilo v korona zabavo

Trumpovo praznovanje zmage v volilni noči se je spremenilo v korona zabavo

Volilno praznovanje Donalda Trumpa prejšnjo sredo, na katerem se je razglasil za zmagovalca predsedniških volitev, se je v Beli hiši spremenilo v še enega super-širitelja.

Po zadnjih poročilih je namreč vse več udeležencev omenjene zabave, ki so bili po njej pozitivni na covid-19, piše ameriška poslovna revija Forbes.

Vse več pozitivnih uradnikov
Torej so v zadnjem tednu na koronavirus bili pozitivni direktor Bele hiše Brian Jack in še en uslužbenec v Beli hiši za politične zadeve, nekdanja pomočnica Trumpove kampanje Healy Baumgardner, sekretar za stanovanjsko-urbanistični razvoj Ben Carson in svetovalec Trumpove kampanje David Bossie. Vsi zgoraj navedeni uradniki so bili na Trumpovi zabavi.

Tudi predstavnik urada Bele hiše Mark Meadows je bil na covid-19 pozitiven, saj je bil fotografiran v druženju z drugimi udeleženci proslave brez zaščitne maske na obrazu.

Bela hiša teh primerov ni želela komentirati.

Nekdanji superširilec v Beli hiši
Spomnimo, to ni prvo takšno žarišče v Beli hiši. Trump je 26. septembra priredil dogodek, na katerem je napovedal, da bo njegova kandidatka za sodnico vrhovnega sodišča Amy Coney Barrett. Na dogodku je bilo približno 200 ljudi, kasneje pa se je izvedelo, da se je na njem okužilo s koronavirusom vsaj 40 udeležencev in njihovih stikov. Glavni ameriški strokovnjak za nalezljive bolezni Anthony Fauci je dogodek ocenil kot “superširiteljski”.

Med tistimi, ki so bili kmalu po septembrski proslavi pozitivni na koronavirus, so bili tudi Donald Trump sam, njegova žena Melania in njun sin Barron ter tiskovna predstavnica Bele hiše Kayleigh McEnany.

COMMENTS

Wordpress (0)