(VIDEO) Skrivnostno bližnje srečanje posebne vrste med Janezom Janšo in Aleksandro Pivec – Aleksandra Pivec je srečanje, ki je trajalo približno pol ure, zapustila brez besed, kar je sprožilo številne ugibanja in špekulacije – TOPNEWS.si

(VIDEO) Skrivnostno bližnje srečanje posebne vrste med Janezom Janšo in Aleksandro Pivec – Aleksandra Pivec je srečanje, ki je trajalo približno pol ure, zapustila brez besed, kar je sprožilo številne ugibanja in špekulacije

(VIDEO) Skrivnostno bližnje srečanje posebne vrste med Janezom Janšo in Aleksandro Pivec – Aleksandra Pivec je srečanje, ki je trajalo približno pol ure, zapustila brez besed, kar je sprožilo številne ugibanja in špekulacije

Kmetijska ministrica Aleksandra Pivec se je s premierjem Janezom Janšo sestala na neformalnem srečanju in po neuradnih informacijah, predvsem iz kroga ministrice, Pivčeva še uživa njegovo podporo. Sicer pa sta se popoldne na sejah sestala izvršilni odbor in svet stranke, kjer so razpravljali o pripravah na kongres in drugih političnih temah.

Kmetijska ministrica Aleksandra Pivec je bila na pogovoru pri premierju Janezu Janši. Srečanje, ki je trajalo približno pol ure, je zapustila brez besed, kar je sprožilo številne špekulacije.

Čeprav so po neformalnem srečanju predsednika vlade Janeza Janše in kmetijske ministrice Aleksandre Pivec krožile o vsebini pogovora različne informacije, izjav po srečanju nista dajala, pa je bila današnja seja vrha stranke zelo umirjena. Svet DeSUS-a je danes odločil, da bodo na izrednem kongresu 28. novembra poleg novega predsednika stranke volili tudi tri nove podpredsednike.

Med čakanjem na izjavo po seji sveta stranke je bila namreč v obtoku informacija, da naj bi Pivčevo izključili iz stranke, vendar, kot je po seji povedal predsednik sveta DeSUS Anton Urh, o Pivčevi na seji sveta ni bilo govora.

Slišati pa je bilo tudi informacije, da naj bi predlagali tudi njeno razrešitev z mesta kmetijske ministrice in ime njenega naslednika, a so zatrdili, da o tem niso govorili. Po neuradnih informacijah naj bi soglasje h kandidaturi neuradno podal državni sekretar Jože Podgoršek, ki bi utegnil Pivčevo na položaju zamenjati, če bi seveda sploh prišlo do njene zamenjave.

Vendar naj bi, kot že rečeno, Pivčeva tudi po današnjem pogovoru z Janšo ostala ministrica, na pogovoru z Janezom Janšo pa naj bi beseda tekla tudi o odgovoru na interpelacijo, ki jo je opozicija vložila v ponedeljek.

COMMENTS

Wordpress (0)